Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Migrantide vool paneb Euroopa Liidu lõpuks tõmblema

-
23.05.2021
Euroopa Komisjonist tulevad käsulauad, mis suunavad EL-i plaanimajandusse. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Euroopa Liit tegeleb väidetavalt lepingu koostamisega, mille eesmärgiks on pakkuda Tuneesiale majandusabi, juhul kui Tuneesia karmistab piirikontrolli ning takistab migrantide pääsemist Euroopasse. Euroopa Komisjoni siseasjade voliniku Ylva Johanssoni sõnul käivad läbirääkimised sarnase lepingu osas ka Liibüaga. Die Welti andmetel kaalub EL lausa laiema võrgustiku loomist riikidega, kuhu illegaalsed migrandid saaksid naasta.

Itaalia on korduvalt kutsunud teisi liikmesriike üles ümberasustama Itaaliasse saabuvaid illegaale, kes tulevad peamiselt Tuneesiast ja Liibüast. Samas on Tuneesia soovinud leida olukorrale terviklikumat lahendust, mis võtaks arvesse ka probleemi sotsiaalmajanduslikku põhjust. Johanssoni sõnul on Brüssel tegelenud n-ö vabatahtliku tugivõrgustiku organiseerimisega, mille raames püütakse läbirääkida ka Tuneesiaga. Leping peaks tagama Tuneesiale EL-i toetuse koroonakriisist kosumiseks ning ühtlasi sisaldaks see rahalist toetust inimkaubandusega võitlemiseks.

„Euroopa toetab omapoolse rahastusega majanduse, investeeringute ja tööhõive parandamist, Tuneesia võimud aga tagavad piiride pidamise ning võtavad tagasi oma kodanikud, kes lahkusid Euroopasse ja saadavad tagasi kodumaale välismaalased, kes ei ole põgenikud,“ selgitas Johansson. Ta mainis ühtlasi, et soovib sõlmida Liibüa ja Tuneesiaga sarnase lepingu, nagu on EL-il Türgiga.

ÜRO andmete järgi on selle aasta esimeste kuude jooksul sisenenud Euroopasse üle mere umbes 23 500 inimest, enamik neist on tulnud Tuneesia, Liibüa ja Alžeeria kaudu Itaaliasse ja Hispaaniasse.

Allikas: Die Welt, Remix News