Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Biden lubab Putinile kõva sõna öelda, kuid ilmselt saab kuulda vaid hädist piuksu

-
31.05.2021
Kuna Bideni-USA andis Kremlile just järgi Nord Stream 2 osas, siis pole tõenäoliselt oodata ka “kõva sõna” inimõiguste liinis.
© Reuters/Scanpix

USA president Joe Biden teeb avaldusi, mis liberaalse Lääne senist poliitikat arvestades ei oma reaalset tausta ja kõlavad täiesti sisutühjalt.

USA president Joe Biden lubas öelda juunikuisel tippkohtumisel Vene riigipeale Vladimir Putinile, et Washington ei kavatse sallida Moskva inimõigusrikkumisi, vahendab BNS. Võib juba ette ennustada, et Bideni selline ütlus Putinit eriti ei kõiguta.

Bideni administratsioon on rahvusvahelises suhetes nõrk – tänavu märtsis Alaskal toimunud USA-Hiina suurkohtumisel said ameeriklased Hiinalt kuulda alandavad õpetusi, sealhulgas inimõiguste osas, ega suutnud neile väärikalt reageerida. Putin on samuti välispoliitikas agressiivne ning omaenda agenda huvides hakkab hoopis tema ilmselt USA-d paika panema.

Kindlasti pole Bidenilt oodata mingit jõulist sõnumit, millega Putin arvestaks, pigem tuleb Bidenilt järjekordne fopaa. Tasub meelde tuletada ka seda, kuidas hiljuti mõnitati Moskvas Euroopa Liidu välispoliitika juhti Josep Borrelli ja kui hambutu on liberaalne Lääs olnud Venemaa agressiivsuse suhtes Ukrainas – Venemaa president ütleb Läänele lihtsalt, et neil olla kõik korras ja vaadaku hoopis iseennast.

Pessimismiks Bideni edu osas annab see, et USA otsustas tühistada sanktsioonid, mis on pidurdanud gaasijuhtme Nord Stream 2 lõpuleviimist. See on märk nõrkusest, sest Trumpi kehtestatud sanktsioonid peegeldasid Euroopa ja USA kartust, et EL satub gaasitarnete osas sõltuvusse Venemaast. Biden lubabki sel sõltuvusel tekkida. (AFP-BNS-UU)