Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsuse kohtu ette astusid teismelist, islamit kritiseerinud tüdrukut ähvardanud isikud

-
04.06.2021
Prantsusmaad šokeeris õpetaja Samuel Paty tapmine, nüüd on islamistid asunud ka õpilasi ähvardama. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Prantsusmaal astusid neljapäeval kohtu ette 13 inimest, keda süüdistatakse teismelise tüdruku räiges internetikiusamises, mille seas tapmisähvarduste saatmine, edastasid meediakanalid.

Tüdruk on nimega Mila on võetud politsei kaitse alla.

Islamiusku kritiseerinud lapse kohtlemine, kes oli sunnitud kõige muu seas kooli vahetama, on põhjustanud üldsuses laialdast pahameelt. Tüdruk võttis internetis sõna muu hulgas pärast seda, kui islamistid tapsid keskkooliõpetaja Samuel Paty, kes oli näidanud õpilastele prohvet Muhamedi karikatuure.

“Sa väärid, et sul kõri läbi lõigatakse!” kirjutati tüdrukule muu hulgas. “Ma teen sulle sama nagu Samuel Patyle,” ähvardas teine asjaosaline.

Mila pandi koos perega Villefontaine’i linnas politsei kaitse alla. Teiste seas on ka president Emmanuel Macron asunud tüdruku kaitsele.

“Seadus on selge. Meil on õigus religiooni kritiseerida ja isegi teotada ning joonistada usuteemalisi karikatuure,” sõnas president. (AFP-BNS)