Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Koalitsioon rullis julmalt üle: “suure venna” seadus tuleb

-
15.06.2021
Rattal oravad toovad kohale diktatuuri. Pilt on illustratiivne.
© UU

Vastuoluline supersüsteemi ehk automaatse biomeetrilise isikutuvastuse andmekogu seadustamine võeti täna Riigikogus vastu 56 poolthäälega. Riigikogu jätkas täna palju poleemikat tekitanud ning rahvuskonservatiivide hinnangul ohtlikke punkte sisaldava isikut tõendavate dokumentide seaduse muutmise eelnõu arutamist, millega luuakse õiguslik alus automaatse biomeetrilise isikutuvastuse süsteemi andmekogu (ABIS) asutamiseks.

Eelnõu läbis kolmanda lugemise võimuliidu (Reformierakond ja Keskerakond) ülerulliva 58 poolthäälega, vastu hääletas terve opositsioon üksmeelselt 38 häälega.

Kuigi EKRE kasutas seaduse vastuvõtmise takistuseks erinevaid meetodeid, ei pidanud koalitsioon seda miksiks. Ka ei võtnud nad kuulda EKJRE pakutrud kompromissettepanekuid, vaid pidasid seda „suure venna“ seadust nii oluliseks, et ohverdasid sellele muud olulised seadused, mis venitamiste tõttu edasi lükkuvad või mis üldse tagasi võeti. EKRE obstruktsiooni tõttu toimusid eelnõu arutamiseks laupäeval ja pühapäeval Riigikogu täiendavad istungid.

EKRE fraktsioon tegi veel pühapäeval ettepaneku eelnõu teine lugemine katkestada. Selle ettepaneku poolt hääletas 21 ja vastu 57 riigikogu liiget.