Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isikuandmete koguga on probleeme ka USAs

-
17.06.2021
Amazon
© Scanpix

Eestis võeti EKRE visast vastupanust hoolimata äsja vastu biomeetriliste isikuandmete andmekogu ehk ABISe loomise seadus, mis kujutab endast põhimõtteliselt suurt sammu totaalse jälgimisühiskonna poole. Sarnases suunas liikumisel on võltsliberaalsetele valitsustele abiks ka Ameerika Ühendriikide tehnoloogiahiiud.

Juba 2018. aastal avas tehnoloogiahiid Amazon esimese kassadeta ja teenindajateta kaupluse Amazon Go, kus kliente ning nende ostusid tuvastatakse lakke paigaldatud kaamerate, survetundlike riiulite ja biomeetriliste isikuandmete abil. Nüüd on süsteem paigaldatud esmakordselt ka ligi 2400 m2 suurusesse Amazon Fresh supermarketisse, lisaks on täiendatud selle tehnoloogilisi võimalusi.

Tegemist on juba neljateistkümnenda, ent senistest tunduvalt suurema kassadeta kauplusega USAs. Esialgu spekuleeriti, et nii suurtes kauplustes ei ole Just Walk Out tehnoloogiat kasutada võimalik, kuid Amazoni kinnitusel sobib süsteem ükskõik kui suurde poodi. Ostjad on pideva kaamerate jälgimise all ning riiulid on survetundlikud, registreerides ostjate korvi pandud kaupu.

Amazoni esindaja Dilip Kumari sõnul näitab Just Walk Out tehnoloogia viimine täissuuruses supermarketisse, kui hästi on võimalik laiendada ja kohandada tehnoloogilisi lahendusi uute keskkondade ja paikadega. „Olen elevil, sest tänu süsteemile saab veelgi rohkem kliente sooritada oma ostud lihtsamalt ja kiireminini ning ootan juba põnevusega nende tagasisidet meie kõige hiljutisemale Just Walk Out uuendusele,“ ütles Kumar.

Amazoni sõnul on uues kaupluses esialgu olemas ka tavapärased kassad, kuid Just Walk Out tehnoloogia kasutamiseks tuleb poodi sisenemisel skaneerida Amazoni nutirakenduse QR-kood, sisestama rakendusega seotud pangakaart või skaneerida oma peopesa. Poest lahkudes võetakse ostusumma kliendi kontolt automaatselt maha.

Allikas: Breitbart