Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ööistungites pole midagi uut

-
18.06.2021
Riigikogu saalis arutatakse valitsuse usaldamist lisaeelarve kaudu. Pilt on illustratiivne.
© UU

Seoses põhiseadusevastase superandmebaasi seadusega, mida koalitsioon läbi surus ning millele EKRE venitamistaktikat kasutades vastu seisis, peeti Toompea lossis ööistungeid. Näiteks enne selle kevadistungijärgu viimane istung kestis koos kümneminutiliste vaheaegadega peaaegu 24 tundi järjest. Ometi pole ööistungites midagi ebatavalist ning seda on harrastatud aastaid ühe opositsiooni survemeetodina.

Näiteks 2021. aasta riigieelarve arutelu venitasid sotsid samuti poole ööni. Käiakse vahetustega ning oma kabinettides võetakse kasutusele tekid ja padjad.

Riigikogu EKRE fraktsiooni saadik Anti Poolamets meenutab: „Nii toredaid vestlusi tavalistel päevadel ei tule, kui tuleb seal poole öö paiku teiste kolleegidega teistest fraktsioonidest.

Meeleolud on hoopis teised, kui inimesed on juba viiendat-kuuendat tundi vaheaega võtnud ja iga kümne minuti tagant pead sa minema nuppu vajutama

Kui juba kahekümnes kord võtad kümneminutilist vaheaega, siis inimesed muutuvad meeleolukamaks ja mõni läheb juba Riigikogu kohvikusse konjakit mekkima. Siis lähevad ka nende jutuajamised vastavalt meeleolukamaks ja inimesed joviaalsemaks. Aasitakse, lõõbitakse. Tuju läheb hoopis teistsuguseks kui tavapäevadel, see mitteformaalse õhkkond paneb ka saadikud omavahel teistmoodi suhtlema, see ongi nende pikkade tööpäevade eripära.“