Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE saadikud on kõige aktiivsemad sõnavõtjad

-
18.06.2021
EKRE saadikud Riigikogus

Delfi luges kevadistungijärgu lõppedes üle Riigikogu suurimad sõnavõtjad ning oli sunnitud tunnistama, et nendeks on mõjuvõimsaima opositsioonierakonna EKRE liikmed eesotsas Kalle Grünthaliga.

Eile pandi punkt riigikogu kevadistungjärgule. Kui statistikale otsa vaadata, siis nähtub, et enim võtavad sõna ekrelased. Osa peaministri parteikaaslasi aga pole kordagi suud lahti teinud, vaikib ka korruptsioonijuhtumi keskmes olev Mihhail Korb, kirjutas Delfi.

Kalle Grünthal (EKRE) on sõna võtnud koguni 491 korda, Peeter Ernits (EKRE) 351 korda. Neile järgneb Tarmo Kruusimäe (Isamaa), kes kõnelenud 328 korral. Seejärel taas ekrelased Henn Põlluaas (277), Mart Helme (274) ja Helle-Moonika Helme (232).

Kui vaadata otsa sõnaahtrusele, siis siin annavad tooni valitsusparteide liikmed. Reformierakondlased Erkki Keldo, Heiki Kranich, Andrus Seeme ja Ants Laaneots pole kordagi sõna võtnud. Null sõnavõttu on kirjas ka keskerakondlasel Mihhail Korbil, kes üleüldiselt madalat profiili hoiab seoses sellega, et korruptsioonijuhtumis kahtlusalune on.

Näiteks endisel peaministril Jüri Ratasel (Keskerakond) on kirjas üks sõnavõtt