Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Lavly Perlingu põrumine teeb rahvuskonservatiividele heameelt

-
21.06.2021
Isa(kesk)maa kontor
© Uued Uudised

Endise peaprokuröri abitu katse lõhestunud Isamaa etteotsa saada, kukkus haledalt läbi ja see valmistab rahvuskonservatiividele heameelt, sest see hoiab poliitilise mänguvälja lahtisemana. Ja see on hea ka Eesti demokraatiale.

Isamaa liikmed valisid erakonna juhiks tagasi neli aastat selles ametis olnud Helir-Valdor Seederi, keda toetas 784 liiget. Tema vastaskandidaadile, Parempoolsete esindajale Lavly Perlingule andis toetuse 367 liiget. Hääletusel osales 1169 inimest.

EKRE esimees Martin Helme õnnitleb Helir-Valdor Seederit Isamaa esimeheks tagasi valimise puhul.

Helme: „Kahe kolmandiku erakonnakaaslaste toetuse kohta võib öelda küll, et tegemist on tugeva mandaadiga, mis peaks ära lõpetama arutelud erakonna suuna üle.

Ühtlasi vaatasin ka Isamaa juhatuse uut koosseisu ja see annab lootust, et erakonna juhatus ei hakka erakonna esimehele vastu töötama. Jah, seal on mitmed märgilised siseopositsionäärid, aga neid ei ole nii palju, et juhatust nö paremale kummuli keerata.

Tuleb tunnistada, et mulle meeldis ka Seederi kõne, mis sisaldas kohustuslikke osi, kus ta kiitis oma erakonda ja erakonnakaaslasi ja ka selliseid kohustusliku osa, kus ta salvas endiseid koalitsioonikaaslasi.

Mul ei ole midagi selle vastu, et meie tiival on meil eluterve konkurents sarnase erakonnaga, hoiab heas toonuses! Mulle meeldiks, kui kõik Eesti erakonnad üritaks end positsioneerida rahvuslik-konservatiivsel tiival ja selles tiheda konkurentsiga võitluses kerkiks esile parimad rahvuslik-konservatiivsed poliitikad ja poliitikud. Paraku kibelevad enam-vähem kõik ülejäänud erakonnad tihedalt kokku sellele palju väiksemale poliitilisele territooriumile, mida võib kirjeldada kui globalistlik liberalism. Ja huvitaval kombel ei tekita nende omavaheline konkurents kvaliteeti.“

Õnnitlejatega ühines ka EKRE saadik Euroopa Parlamendis Jaak Madison, kes märkis, et globalistid said vastu näppe ja tulevikus on paratamatu EKRE ja Isamaa aina tihedam koostöö.

Samuti on rahul Riigikogu EKRE fraktsiooni juht Henn Põlluaas: „ Selle asemel, et liikuda parempoolsete juhtimisel vasakule ja konservatiivselt tiivalt liberaalsesse, otsustasid Isamaa liikmed püsida valitud kursil.“

Siiski õiendab ta ühe asja Seederi kõnest: „EKRE on alati võidelnud kaitsevõime tõstmise eest. Nii koalitsiooniläbirääkimistel kui praegugi oleme seisukohal, et kaitse-eelarve peaks olema minimaalselt 2,6% SKTst. Koalitsiooniläbirääkimistel torpedeeris selle Keskerakond. Tegime eelmisel aastal ettepaneku anda kaitsejõududele täiendavalt 300 miljonit eurot rannakaitsesüsteemide ja keskmaa õhutõrje hankimiseks. Selle ettepaneku torpedeeris Isamaa, eesotsas nende kaitseminister Jüri Luigega. Rannakaitse võeti siiski suure sõjaga töösse.“

Kuna Isamaa kurss on laias laastus õige, kuid laev siski kõigub tugevasti, kutsub konservatiiveliituma EKRE-ga: „Kui keegi Isamaast soovib tulla kindlale, tugevale ja suurele laevale, mille kurss on kindel ja mida kõrvalised iilid oma teelt kõrvale ei suuda viia, siis teadke – te olete kõik teretulnud EKRE-sse.“