Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Jõukate poliitikuteedetabelis troonivad kartellierakondade esindajad

-
26.06.2021
Kersti Sarapuu
© Riigikogu

Eesti jõukaimate poliitikute seas on neli keskerakondlast ja neli reformierakondlast, mis kõneleb võimuparteidest iseenda eest. Eesti Päevalehe arvutuste järgi on tegevpoliitikute seas kolm miljonäri, ent Keskerakonda kuuluva Kersti Sarapuu rahakott on teistega võrreldes märgatavalt paksem.

Eesti Päevaleht heitis pilgu Eesti poliitikute rahakotti, et leida kõige jõukamad tegevpoliitikud. Jõukate poliitikute esikümme ei kattu eriti hästi teenivate poliitikute esikümnega. Samuti pole riigis kõige olulisemad poliitikud sugugi kõige jõukamad. President Kersti Kaljulaid jäi esikümnest välja üsna napilt. Kuigi mõned poliitikud on üpris jõukad, ei pääseks ükski neist oma varaga Äripäeva Eesti rikaste esikümnesse.

Jõukate poliitikute esikümnesse kuulub üks Isamaa, üks EKRE, neli Reformierakonna ja neli Keskerakonna Riigikogu fraktsiooni liiget, kusjuures jõukatest keskerakondlastest kaks kuulusid varem Reformierakonda.

Riigikogu keskfraktsiooni aseesimehest Kersti Sarapuust sai Eesti kõige jõukam poliitik eelmisel aastal, kui suri tema abikaasa Arvo Sarapuu, kes pärandas talle tema osa ehk poole bussifirmast ATKO. Just ATKO Grupp AS on Kersti Sarapuu ja tema pere peamine jõukuseallikas, ilma ATKO-ta Kersti Sarapuu jõukate poliitikute esikümnesse ei kuuluks, kuigi firmasid on tal veel.

2. koht kuulub 2 090 000 euroga reformierakondlasele, endisele suusatajale Kristina Šmigun-Vähile. 3. koht tema erakonnakaaslasele Eerik-Niiles Krossile, kelelel kuulub Kõue mõis, 1 453 000 euroga. Edasi tuleb Pädaste mõisa omanik Imre Sooäär (Keskerakond) 988 000 euroga, 5. koht on Aivar Koka (Isamaa) päralt – 860 000 eurot. Esikümnes on veel Rate.ee maha müünud Andrei Korobeinik (Keskerakond), raadiojaama omav Siim Pohlak (EKRE), kitsekasvataja Martin Repinski (Keskerakond), mahukat aktsiaportfelli omav Toomas Kivimägi (Reformierakond) ja samuti maad ja aktsiaid omav Aivar Sõerd (Reformierakond).