Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sorose fondi suuvooder siunab rahvuslike väärtuste ja iseseisvuse eest võitlevat Viktor Orbánit

-
28.06.2021
Victor Orban
© Scanpix

Kui poliitikas tahetakse kedagi süüdistada või kritiseerida ja muid argumente enam võtta pole, lüüakse lauale Putin. Nõnda näitab Avatud Eesti Fondi juhi (Sorosega seotud fond) ja endise Ungari aukonsuli Mall Hellami sõnul praegu Ungari ja Euroopa Liidu vahel toimuv, kuidas peaminister Viktor Orbán kopeerib Putini režiimi praktikaid. Tegelikult seisab ta oma maa ja rahva eest, mida Brüsselil on muidugi raske alla neelata.

Delfile antud usutluses räägib Hellam ahastunult, kuidas „Ungari valitsus rabas hiljuti EL-i pealinnu seksuaalhariduse seaduseelnõuga, mis praktiliselt võrdsustab pedofiilia homoseksuaalsusega. See on üks viimastest Euroopa alusväärtustega räigelt vastuollu minevatest algatustest ning koopia Putini režiimi praktikast“.

Samas tõdeb ka Hellam ise, et suur osa Orbáni algatustest ja välispoliitilistest kaartidest on mõeldud siiski siseriiklikuks kasutuseks ning Orbán näitab end ungarlastele kompromissitu võitlejana rahvuslike väärtuste ja iseseisvuse eest.

Mis puutub Euroopa Liitu, siis Hellami sõnul on „ühiste põhiväärtuste järgimist, head käitumist ja reeglitest kinnipidamist tagada üha raskem ning Ungari sarnased riigid on õppinud süsteemi ära kasutama“.

2010. aasta üldvalimistest alates on Orbán ja tema partei Fidesz võitnud kolmed viimased valimised. Järgmised parlamendivalimised on Ungaris 2022. aastal.