Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

EKRE korraldab Tartus otsedemokraatia teemalise kõnekoosoleku

-
29.06.2021
Loone Ots
© UU

EKRE Tartu linna ringkond korraldab 1. juulil kell 14 Tartu Ülikooli raamatukogu ees otsedemokraatiat edendava kõnekoosoleku. Kõnedega astuvad üles Riigikogu liige Jaak Valge, Tartu linnapeakandidaat Loone Ots ning EKRE Tartu ringkonna juhatuse liikmed Merle Kivest ja Silver Kuusik. Lauludega esineb hinnatud muusik Tajo Kadajas. Kohavaliku tingis tõik, et samal ajal otsustatakse raamatukogu saalis toimuval linnavolikogu istungil Tartu Keskpargi saatus.

Koosoleku tuum on tõsta Tartus taas ausse otsedemokraatia traditsioon. EKRE on veendunud, et tähtsaid asju peab otsustama rahvas ise. Rahvas ei pea lihtsalt noogutama ette ära tehtud otsuste peale. Need tuleb teha üheskoos, nagu heas kogukonnas tavaks.

Südalinna kultuurikeskuse (SÜKU) asukoht on Tartus tekitanud palju pingeid. Selgusetuks jääb, miks nõuab linn kultuurikeskuse ehitamist just nimelt kesklinna loodust vääristavale rohealale, kus asub ka laste armastatud mänguala. Avalikust arutelust on linn keeldunud. EKRE soovib, et Tartu linnavalitsus korraldaks SÜKU asukoha teemal rahvaküsitluse.

Iga tartlane, kel võimalik, peaks 1. juulil kohale tulema ja sõna sekka ütlema. „Iga hea mõte on oodatud. Üheskoos leiame parimad lahendused,“ rõhutab EKRE Tartu piirkonna juht Silver Kuusik. „Me ei karda diskussiooni. Oleme võimelised oma seisukohti kaitsma, kuid kuulame ära ja arutame üheskoos läbi ka teised arvamused.“

Laste hüveks tuleb lisaks liivakastidele mõelda perepoliitikast laiemalt. Koosoleku teine teema on leida, mida saaks teha kohalikul tasandil, et laps ja tema pere tunneks end hästi; kuidas peresid kõige paremini toetada, et Tartu laste lapsepõlv oleks parim võimalik. Juttu tuleb ka propagandast samasoosuhete ja samasooperede kiituseks. Siingi soovib EKRE mõelda koos tartlastega, kas sellist teemat tuleb suruda peale noortele, kelle elukogemus on väike ja seksuaalne sättumus välja kujunemata.

„Loomulik perekond on elu alus nii füüsilises kui ka vaimses mõttes,“ usub linnapeakandidaat Loone Ots. „Ainult see viib elu edasi. Eestis, kus iive on eriti madal, on loomuliku perekonna tähtsus hindamatu. Peame tegema kõik selle nimel, et lapsed kavaks koos isa ja emaga ja et lapsi sünniks rohkem. See eeldab usku loomulikku perekonda.“

Raamatukogu ette on oodatud kõik tartlased ja kõik, kellele lähevad korda koosolekul käsitletavad teemad.