Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Martin Helme kutsub üles inimesi kohtus nõudma oma andmete kustutamist superandmebaasist

-
29.06.2021
Martin Helme
© UU

Kommenteerides presidendi otsust kuulutada välja biomeetriliste andmete kogumise seadus (ABIS), ütles EKRE esimees Martin Helme, et ta kutsub üles eraisikuid seadust kohtus vaidlustama.

„Minule jäi küll mulje, et kogu see väljakuulutamata jätmise spekulatsioon tema poolt oli puhas poliitiline teater, millel oli ainult üks eesmärk – kasutada ähvardust ABIS välja kuulutamata jätta selle jaoks, et pressida koalitsioonierakondadelt sügisese poliithooaja jaoks midagi välja. Ja see kauplemine käis neil kuni viimase minutini,“ kommenteeris Helme. „See, et ta nüüd seaduse välja kuulutas, tähendab minu arvates seda, et ju ta mingid lubadused koalitsioonierakondadelt kätte sai. Kõik see muu jutt sinna juurde ei ole lihtsalt siiras.“

EKRE hinnangul rikuti Riigikogu kodukorda, kui seda ABIS-e eelnõud menetleti, rikuti komisjonis erinevaid seaduse norme ja selle tõttu see seadus on ebaseaduslikult vastu võetud.

Helme: „Ma teeks üleskutse kõikidele inimestele, kelle andmeid sinna ABIS-esse kantakse, pöörduda ise kohtu poole ja nõuda kohtu kaudu oma andmete kustutamist sellest andmebaasist. Kui see tegevus on piisavalt massiline, siis meil õnnestub see andmebaas tegelikult muuta töövõimetuks ja lõpuks peaks need vaidlused jõudma ikkagi riigikohtusse, kus me peaksime siis saama juba juriidiliselt pädevama hinnangu, kui Riigikogu politiseeritud hinnang või presidendi kantselei politiseeritud hinnang.“

ABIS-e seadus loob meile jälgimisühiskonna ning võimaldab riigivõimul oma kodanikega manipuleerida ja nende järel nuhkida väga väikese vaevaga.