Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ÜRO häbistab kurjategijat ülistades ennast ja riivab seaduskuulelike kodanike õiglustunnet

-
30.06.2021
Vasakpoolsete tööriistaks saanud ÜRO ei vääri maailmaorganisatsiooni staatust.
© Scanpix

Maailm elab üle üht häbiväärsemat ajastut, kui politsei poolt vahistamisel ülemärase jõukasutusega tapetud kurjategijast George Floydist, kes oli viis aastat vanglas veetnud ja surmahetkelgi oli seadusega pahuksis, on tehtud märter ja rassismivastase liikumise maskott.

Maailm peab tegema rassilise õigluse ja võrdsuse saavutamiseks läbi põhjaliku muutuse, ütles ÜRO inimõigusjuht Michelle Bachelet esmaspäeval, tutvustades George Floydi surma järel koostatud rassismiraportit.

“George Lloydi ja nii paljude teiste mälestusele, kelle elu on hävinud või pöördumatult kahjustatud, toovad õigluse vaid lähenemised, mis võitlevad nii endeemiliste puudujääkidega korrakaitsejõududes kui ka süsteemse rassismi ja pärandiga, millele see on rajatud,” ütles Michelet.

ÜRO kutsus esmaspäeval kogu maailma asuma viivitamatult võitlema mustanahaliste vastu suunatud süsteemse rassismiga, et vältida samasuguseid surmasid nagu George Floydi oma.

“Kutsun kõiki riike lõpetama eitamist ning asuma rassismi lammutama: lõpetama karistamatus ja looma usaldust, kuulama Aafrika päritolu inimeste häält, astuma vastu minevikupärandile ja tooma muutusi,” ütles ÜRO inimõigusjuht Michelle Bachelet Floydi mulluse tapmise järel alustatud rassismiraportit esitledes.

Kahtlemata ei tohi ka kurjategija vahistamisel rikkuda seadusi ja inimest piinarikkalt tappa, kuid sama äraspidine on teha kurjategijast kangelane. Kui George Floyd olnuks seaduskuulelik kodanik, siis oleks tema praegune märtristaatus igati õige, kuid see mees oli isegi vahistamisel narkolaksu all ning tema “vägitegudest” üks on püstoliga raseda naise kõhu sihtimine. See mees on sajaprotsendiliselt antikangelane, kel endal oli vaid mõni samm tapjani, kui ta juba tulevast ema relvaga ähvardas.

VIDEO | Ameerika mustanahaline kommentaator: George Floyd oli kohutav inimene!

Kujutagem vaid ette, et George Floyd poleks politseile ette jäänud ja see traagiline vahistamisprotsess jäänuks olemata – siis kondaks üks kuritegelik mustanahaline siiamaani Minneapolise tänavatel ringi ja ohustaks kaaskodanikke. Või kui tema arreteerimine oleks kiiresti läbi viidud ja mees oleks politseiautoga jaoskonda toimetatud – siis istuks üks kurjategija praegu lihtsalt vanglas.

Vaevalt et Floydil olid enne surma silme ees Nelson Mandela ja Martin Luhter King, pigem mõtles ta vihaga ACAB-mõtteid (all cops are bastards – kõik politseinikud on tõprad) – “Kui ma siit pääsen, siis saate kõik mult tina!” või midagi sarnast

Näeks Floyd põrgust suurel ekraanil seda, milline kangelane on tast tehtud, siis oleks ta jahmunud – kindlasti ei kujutanud ta ette, et maailm hakkab temasugust ülistama, kui Floydi minevik on selline: “Meie peategelane veetis 10 kuud vanglas relvastatud varguse eest. See oli esimene vanglakaristus, mida tema kohta leidsin. 2002. aastal istus ta kaheksa kuud kokaiiniga seotud kuriteo pärast. Vaevalt kaks aastat hiljem, 2004. aastal veetis ta uuesti kokaiinikuriteo eest 10 kuud vanglas. 2005. aastal sai ta uuesti 10 kuud, kuna tema juurest leiti alla ühe grammi kokaiini,” nagu kirjeldab mustanahaline kommentaator ja poliitiaktivist Candace Owens.

Ameerika “Gangsta Paradise” sai tohutult innustust juurde – mustanahalised ei pääse oma väidetavast rõhutuse seisundist välja mitte visa töö ja pideva õppimisega, vaid suuremad võimalused kerkivad esile kuritegevuse ning linnatänavatel märatsemise kaudu.

Minneapolise linn maksis George Floydi perele 27 miljonit USA dollarit (ligikaudu 22,5 miljonit eurot). Mehel endal tulnuks väga pikalt uimasteid müüa, et perele selline sissetulek tagada.

Floydi tapnud politseinikule määrati ülipikk karistus, mis lubab eeldada, et edaspidi ei julge politseinikud rassismisüüdistuste kartuses enam mustanahalisi kurjategijaid “segada” ja nood võivad vabamalt tegutseda. Floydi ülistamisega antakse hoop ka Ameerika õigussüsteemile.

Kui kurjategija Floyd kuulutati rassismivastase võitluse maskotiks, siis miks ei võiks praegu Soomes massimõrvade eest kohtu all olev sõjapealik Gibril Massaquoi saada Sierra Leone ja Libeeria rahvuskangelaseks?

Eraldi teema on ka rassismi mõiste, mille alla peaks kuuluma vaen mistahes rassi vastu, kuid vasakliberaalse käsitluse järgi pole vaen valge rassi vastu enam rassism.

Loe ka Vasakpoolne Ameerika tõestab, et kuritegevus tasub ennast ära