Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vahemerd ületajaid tervitav Leedu on hädas ebaseaduslike sisserändajatega ida poolt

-
30.06.2021
Migrandilaager Leedus Pabrades.
© Scanpix

Leedu, kes teatas hiljuti, et ootab enda juurde Vahemere paadirändlejaid, on nüüd hädas hoopis Valgevene suunalt tulijate ehk Bagdad-Minsk ekspressi reisijatega – väidetavalt on migrandivoog Valgevene võimude suunatud.

Leedu piirivalvurid tabasid Valgevene piiril veel kolm ebaseaduslike sisserändajate rühma, kokku 36 inimest, edastas kolmapäeval Leedu piirivalve.

Teisipäeva hommikul võeti Šalčininkai kandis kinni 12 Valgevenest tulnud dokumentideta inimest. Üks neist oli türklane, ülejäänud iraaklased. Kõik nad palusid Leedust varjupaika.

Kolmapäeva hommikul saadi Varėna kandis kätte kümme rändlast, kes olid just äsja piiri ületanud. Nende päritolu tuvastatakse.

Vee 12 Valgevenest tulnud dokumentideta inimest saadi kätte kolmapäeval Lazdijai rajoonis. Esialgsetel andmetel on tegu tadžikkide ja tšetšeenidega.

Sel aastal on üritanud Leetu pääseda 636 rändlast. See on kaheksa korda rohkem, kui kogu 2020. aastal kokku.

Samas aga võtab Leedu ainsana Balti riikidest vastu nn pagulasi – Euroopa Liidu migrantide ümberjaotamise kava alusel toimetatakse Leetu veel kümme pagulast, suve lõpuks tuuakse varasemate otsuste täitmiseks Maltalt, Kreekast ja Itaaliast veel 43 varjupaigaotsijat, ütles rändeameti juht Evelina Gudzinskaitė BNS-ile juuni algul.

Heateod ei jää karistamata – kui riik võtab vastu Vahemerd ületajaid, siis tõtatakse sinna ka maismaad pidi ja varsti on Leedul oma Moriad. (BNS-UU)

Lähis-Ida immigrandid kukkusid Leedus mässama