Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme: kuigi Kaja Kallas oma ülbuses niikunii ise tagasi ei astu, siis Tanel Kiigel oleks selleks ammu aeg

-
01.07.2021
Kas tuleb kunagi aeg, mil
© Uued Uudised

Kuigi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimehe Mart Helme hinnangul vastutab kõige eest peaminister, on tema hinnangul tervise- ja tööministril Tanel Kiigel (Keskerakond) juba ammu aeg tagasi astuda.

„Kiigel on ammu aeg tagasi astuda. Tegelikult kõige eest, mis valitsuses toimub, vastutab peaminister, aga ta on nii ülbe, et ta tagasi nüüd ei astuks,“ lausus Helme.

Ta lisas, et peaminister süüdistaks selle valitsuse vigades endiselt eelmist valitsust, eriti EKRE-t.
„Kiik näitas juba eelmises valitsuses, et ta ei tule oma tööga toime. Nimelt tegi eelmises valitsuses tema töö ära ikkagi Jüri Ratas,“ tõi Helme välja.

Endist siseministrit häirib eriti see, et kui nüüd koroonakriisiga on pidanud riik kärpima, orkestreid sulgema, siis vaktsiinide ja ravimite raiskuminemisel öeldakse, et see lihtsalt juhtus. „Kiige puhul on see küll viimane asi, mis juhtuda võis. Kuigi valitsus peaks tagasi astuma, aga seda nad ei tee,“ toonitas Helme.

„Minu ja erakonna seisukoht on juba ammu, et Kiik ei tule oma tööga toime, vaid on usin pressikonverentse andma ning avalikkuses head nägu tegema, aga teod ei kinnita seda,“ rääkis Helme. „Ma ei räägi seda kui opositsioonipoliitik, vaid kui Eesti kodanik,“ lisas ta.

„Aga antud juhul see, et mõned miljonid lendavad vastu taevast – see ei ole üldse küsimus,“ tõdes Helme.

EKRE esimees Martin Helme rääkis juba üle aasta tagasi, et Terviseametis ja seda haldavas Tanel Kiige juhitud sotsiaalministeeriumis valitseb täielik bardakk.

Kiige tagasiastumine oli teemaks juba 2019. aasta suvel seoses LGBT ühingute rahastamisega.

BNS