Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvusringhääling valetab häbematult EKRE presidendikandidaadi kõne kohta

-
02.07.2021
ERR on minetanud igasuguse ajakirjandusliku olemuse.
© Uued Uudised

Eestis on esialgu üles seatud vaid üks presidendikandidaat, Henn Põlluaas, aga juba on ERR, kes peaks olema rahvuslik-riiklik ringhääling, asunud tema kohta valeinfot levitama.

Nii on Marek Rossi loos “Politoloog: presidendi valimine läheb ilmselt ka tänavu valimiskokku” lõik: “EKRE kandidaat Henn Põlluaas pidas neljapäeval oma programmilise kõne. Muu hulgas rõhutas ta, et Eesti metsa tuleb kaitsta, keeleintegratsioon peaks olema tõhusam ning vaja oleks uut Eesti-Vene piirilepingut, vahendas “Aktuaalne kaamera”.”

Henn Põlluaasa kõnes on piirilepingu kohta eraldi lõik, mida Uued Uudised vahendavad ja selles eitab presidendikandidaat igasugust piirilepet.

Eesti-Vene piirilepingust

Tänavu tähistasime 101 aasta möödumist Tartu rahulepingu sõlmimisest Eesti ja Venemaa vahel. Tartu rahuleping, mis on raiutud meie põhiseadusesse, kehtib rahvusvahelise õiguse järgi ka täna. Samuti kehtib sellega kindlaks määratud riigipiir, hoolimata sellest, et Venemaa okupeerib endiselt Petserimaad ja Narva-taguseid alasid. Puudub igasugune vajadus, ammugi kohustus seadustada kuritegelik okupatsioon ning sõlmida uus, loovutuslik piirileping.

Ainuke erinevus meie alade ja Krimmi okupeerimisel on ajaline vahe. Kas me ütleme Ukrainale ka, et mis te jonnite, andke Krimm Venemaale ära ja kõik muu takkapihta, mida nad nõuavad?

Uus piirileping tühistab Tartu Rahulepingu ja muudab selle vaid ajalooliseks ürikuks, nagu Kreml seda väidab ja soovib. See tähendaks aga Eesti õigusliku järjepidevuse printsiibist loobumist, millel oleks meie oma- ja rahvusriiklusele äärmiselt tõsised tagajärjed.

USA välisminister James Baker kinnitas 1991. aastal Moskvas, et USA tunnustab Eestit ja Venemaad vaid 1939. aasta piirides. Ka kõik ülejäänud riigid on tunnustanud meid nendessamades piirides. De facto on ajutine kontrolljoon seal, kuhu Venemaa selle tugevama õigusel pani, de jure jäägu riigipiir sinna, kus see rahvusvahelise õiguse järgi paikneb. Okupatsioon legaliseerida ja Eesti alad rahu ajal tasuta ära anda on mõeldamatu. Argadel ja allaheitlikel ei ole tulevikku.

Taasiseseisvumist ootasime 50 aastat ja saime vabaks. Võime oodata veel 50 või 100 aastat või enamgi. Õiglus hetkel veel ei valitse, aga õigus on meie poolel.

ERR-i erapooliklikkust ja valelikkust on alatasa välja toodud, nüüd sai see taas tõestust.