Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hea tüng: armastusest jutlustada tavatseva Imre Sooääre heietus osutus vihakõneks ja karistus tuli

-
02.07.2021
Imre Sooäär
© Uued Uudised

Riigikogus armastusest jutlustada tavatsev Imre Sooäär (Keskerakond) sai Facebookilt vastu näppe, kui sotsiaalmeediahiid tema konto sulgeda ähvardas, sest pidas Sooääre mõistujuttu vihakõneks.

Seda, et Sooäär segast peksab, on saanud kogeda küll Riigikogu liikmed, nüüd läks aga lühisesse ka Facebook, kes kustutas tema postituse, mis rääkis naispeaministri mõnitamisest ja alandamisest parlamendis. Teda ähvardab konto täielik kustutamine, vahendab Õhtuleht.

„Postitus sai üle 1300 laigi ja seda jagati üle 300 korra, kuna üks kõigile hästi tuntud Facebooki kasutaja raporteeris, et see õhutab vihakõnet. Minu postitus oli täielikult vihakõne vastane, mitte seda õhutav!“ hädaldas ilmselgelt identiteedikriisi sattunud Sooäär.

Ta lisas, et selle teksti avaldasid ka Delfi ja Päevaleht.

Sooäär lisas veel, et käesolev jääb ilmselt tema viimaseks postituseks, sest Facebook ähvardab tema konto sulgeda. „Kuna julgesin tänases postituses oma eelnevale postitusele viidata, mis olevat olnud vihakõne. Jätan siis igaks juhuks teie kõigiga hüvasti, kui te enam mu kontot ei näe! Siis teate vähemalt, mille pärast see suleti,“ teatab Sooäär.

Praeguseks on konto tal siiski veel täitsa olemas, viimati jagas ta Pädaste mõisa reklaami.