Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Opositsiooni hinnang valitsusele: visioonitu, kalk ja hoolimatu

-
02.07.2021
Läbikukkunud Kaja Kallas
© Uued Uudised

Eesti Päevaleht kirjutab oma analüüsis, et Kaja Kallase pool aastat kestnud valitsust peetakse eriskummaliseks, sest selle sees on opositsioon tegutsenud algusest peale. See aeg on toonud nii opositsiooni turmtuld kui ka koalitsioonipartnerite pahast torinat. Ka Reformierakonna reiting on kannatada saanud, seisab ajalehes.

Eesti Päevaleht: „Tänavu 26. jaanuaril ametisse astunud Kaja Kallase valitsusele pole armu antud, kuid arvestades koroonakriisi sügavust, olnuks seda ehk ebarealistlik olnud loota. Ka rahva armastus koalitsiooni juhtpartei vastu on pisitasa vähenenud.“

EPL palus Toompea poliitikutel valitsuse tööd kommenteerida ja kümnepallisüsteemis hinne panna.

„Asi lasti lappesse kohe alguses, kui leevendati koroonapiiranguid ja olukord läks Euroopa hullimaks. Seda ei suudetud aga enam kuidagi hallata,” kritiseeris EKRE fraktsiooni juht Henn Põlluaas.

„Mulle tundub, et meil on tagasi justkui Taavi Rõivase aegne valitsus, kelle arvates oli Eesti valmis ja peale peenhäälestuse polnud enam midagi vaja.

Opositsioonis tekitab nõutust ka 60 miljoni euro suurune riigisektori kärbe, mida Põlluaas peab riigi kaitsevõime kahjustamiseks.

Koalitsiooni seadusandlikust tegevusest rääkides on Henn Põlluaasale hakanud kõige enam silma see, et nii mõnegi eelnõu ja seadusalgatuse kaudu „on püütud ehitada Suure Venna orwellilikku ühiskonda”. Ka maksudebatt tekitab opositsioonis küsimusi.

Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Henn Põlluaas hindas valitsuse tööd hindega 2 ehk mitterahuldav. Sotside esimees Indrek Saar pani hindeks 3-, Isamaa juht Helir-Valdor Seeder hinnet ei pannudki, kuid oli samuti kriitiline. Reformierakonna peasekretär Erkki Keldo pani hindeks 8 ja Kekserakonna aseesimees Jaanus Karilaid 5.