Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ringkäendus pühib Terviseameti kalli vaktsiiniroiskumise tõenäoliselt vaiba alla

-
03.07.2021
Superministeerium
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas, tervise- ja tööminister Tanel Kiik, sotsiaalministeeriumi kurikuulus kantsler Marika Priske jpt- – see kooslus paneb arvama, et suurte sigaduste eest ei võta keegi endiselt vastutust ja vaktsiinide hukkamineku juhtum vaikitakse maha.

Delfi kirjutab: “Terviseameti endise kommunikatsioonijuhi Simmo Saare sõnul karjus külmlaos juhtunud õnnetus tulles – juhtkonnas räägiti ravimilao temperatuuri probleemidest vähemalt 2018. aastast. Ka endine terviseameti peadirektor Merike Jürilo kinnitab, et see polnud esimene kord, kui külmlao temperatuurikõikumiste tõttu tuleb vaktsiine ja ravimeid maha kanda.”

Kommenteerib EKRE Riigikogu saadik Peeter Ernits:

“Terviseminister Tanel Kiik rääkis meile erikomisjonis, et loob komisjoni selgitamaks, miks ja kelle süül Terviseameti külmikutes 3 miljonit maksnud vaktsiinid hapuks läksid, aga komisjoni paneb kantsler Marika Priske.

Täna selgub, et kuigi külmkambrid on 2017. aastast, on samasugused jamad saatnud neid algusest peale, ning kogu aeg on ametnikud ja poliitikud rahulikult mune või munasarju süganud – tühja kah, küll kindlustus maksab tünga kinni. Nüüd räägib sama juttu ka peaminister Kallas. Ministrid on vahetunud, aga kantsleriks on olnud kogu aeg Priske. Seega taas kits kärneriks.

Aitab jamast, kui nüüd pead ei lenda, on asi täitsa hukas. Tanel, on aeg astuma hakata! Ja meie Riigikogus peame kiiremas korras vaatama üle, et kas alati peab riigihangetes selle valima, kes odavamalt annab.”