Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vikerkaareliputaja eesmärk: tore oleks ka rüselus korraldada, et hiljem oma toetajatelt sadu laike saada

-
05.07.2021
Vikerkaarelipp
© Scanpix

ERRi ajakirjanik Indrek Kiisler arutleb Tartus EKRE meeleavaldusele ilmunud vikerkaarelipuga provokaatorist kirjutades, et kuigi tal pole samasooliste paaride kooselu vastu midagi ning ei jaga ka EKRE seisukohti (seda rõhutas ta korduvalt), ei poolda ta ka vikerkaarelippudega vehkivaid tülinorijaid.

„Pea alati on EKRE üritustel kohal ka nende seisukohti hukkamõistvad inimesed, kes tulevad ilmselt lihtsalt isiklikku tähelepanu nautima. Või olgem ausad, mõnikord tulevad otseselt tüli norima,“ kirjutas Kiisler.

Konkreetsel juhul võeti see lipuke provokaatorilt ära. Järgnes ettearvatav reaktsioon meedias.

Neljapäeval kohale läinud rohelise erakonna liikme ja aktiivse seksuaalvähemuste eest seisja arusaam oli ühene: õige ja hea asja ajamisel on vaja vastaspool üles otsida ja neile otse näkku öelda, et tegemist on pahade inimeste ja halbade ideedega. Ja tore oleks ka rüselus korraldada, et hiljem oma toetajatelt sadu laike saada. Saada kinnitust, et oleme õigel teel parema maailma poole, kirjeldas Kiisler, kelle hinnangul minnakse sildistamistega sageli liiga hoogu.

Näiteks eelmine president Toomas Hendrik Ilves kinnitas Twitteris, et suuremas riigis oleks juba käivitatud avalik internetiotsing vikerkaarelipu rebija tuvastamiseks ja surve avaldamine, et mees ikka oma töökoha kaotaks.

Teine näide, kunagine Eesti Ekspressi peatoimetaja ilkus Tartus vägivallatsenud EKRE liikme sandaalide ja sokkide teemal. Nagu oleks inimese väljanägemine antud juhul oluline. Aga mõnus on virutada, sest tegemist on ju ekreiidiga!

Kiisler: „Ja see on ohtlik, kui üha enamatele tundub diskussioon, ideede võitlus ja valimiskastid mineviku iganditeks muutuvat.“