Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroametnik Josep Borrell on Haiti presidendi tapmisest šokis, haitilased lahendasid probleemi kuulidega 

-
08.07.2021
Vägivald on Haitis normaalsus.
© Scanpix

Lääne liberaalide ja Kolmanda maailma rahva mõttemaailm on väga erinev, mis selgitab ka seda, miks esimestel oma ettevõtmistest midagi välja ei tule.

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Josep Borrell ütles kolmapäeval end olevat šokeeritud Haiti presidendi Jovenel Moïse tapmise pärast ning hoiatas, et see võib veelgi enam destabiliseerida seda Kariibi mere riiki.

“See kuritegu kätkeb endas ebastabiilsuse ja vägivallaspiraali riski. See toimepanijad tuleb üles leida ning kohtu ette tuua,” kirjutas Borrell Twitteris.

Borell sai oma vastuse: Haiti politsei teatas kolmapäeval, et neli presidendi mõrvas osalenud palgasõdurit tapeti ja kaks võeti kinni.

Euroliidu kõrge tegelane oli “šokeeritud” – kas ta siis tõesti ei tea, et juba 1804. aastal iseseisvunud mustanahaliste riik Haiti pole 217 aasta jooksul suutnud luua normaalset ühiskonda? Ülivaest Haitit on räsinud kodusõjad ja pidevad riigipöörded, ohtrad loodusõnnetused ja massirahutused, ning praegugi arvatakse riik olevat suuresti kuritegelike jõukude kontrolli all.

Haitilased emigreeruvad massiliselt võõrsile, peamiselt USA-sse, kus nad tõenäoliselt “võitlevad rassismi vastu”, suutmata ise kodus peremeheks olles midagi korda saata.

Üht liberaali aga on lihtne šokeerida, kui ta elab roosade prillide varjus.