Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Peaminister Kaja Kallas lubaks uue suursaadiku Valgevenes Lukašenka kätt suruma

-
08.07.2021
Kaja Kallas valetab nagu teeb seda Putin ja tegi Goebbels – korrutab üht valet seni, kuni see usutavaks muutub.
© Uued Uudised

Kaja Kallase valitsuse hambutusest räägib muuhulgas ka see, et aegadel, mil demokraatlik maailm piirab suhtlust diktaatorliku Valgevenega, tegi president Kaljulaid teistpidise otsuse ning peaminister toetab teda.

Peaminister kaitses uue saadiku nimetamist Valgevenesse ja põhjendas seda vajadusega saada kohapealt infot ning aidata Eesti kodanikke, kes Valgevenes asuvad.

Kahtlemata on sellised vajadused olemas, kuid paljud välispoliitilised sammud tehaksegi millegi arvelt, et anda teatud riikidele märku mittenõustumisest nende poliitikaga. Diplomaatias pole põhimõte “hundid söönud, lambad terved” alati hea – Kallase nimetatud murekohad saaks ära ajada ka ajutine asjur.

Tuletagem meelde, et USA-l polnud Eestis päris pikka aega suursaadikut, aga diplomaatiline suhtlus sai maha peetud.

Kaja Kallase valitsuse mistahes samme saadab pidev peatu rapsimine, mistõttu saab ta kriitikat kuulda ka omadelt, antud küsimuses Urmas Paetilt.

“Luuserist peaminister ei tekita üksnes piinlikkust, vaid diskrediteerib riiki tervikuna. Eesti välispoliitiline käitumine on muutunud meie naabritele ja liitlastele, ütleme otse välja, debiilseks. Selgituseks, Eesti kodanike huve esindab Valgevenes konsul ja riigis toimuva kohta kirjutavad saatkonnas diplomaadi katte varjus töötavad luurajad pikki ettekandeid ja analüüse,” kommenteerib EKRE Riigikogu saadik Urmas Reitelmann.