Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Naistesport hävinguteel – tugevama füüsisega endised mehed tõrjuvad pärisnaised välja

-
12.07.2021
Kui lasta naistega koos rajale ka mehena sündinud, ei jää neile atleetidele suurt võidulootust. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Mõne kuu eest otsustas  Rootsi kergejõustikuliit lubada kuni 18-aastastel sportlastel ise valida, millise soo võistlustel nad kaasa löövad – see aga ei meeldi paljudele, eriti aga naisena sündinud sportlastele.

Paljud kommentaatorid leiavad, et Rootsi kergejõustikuliidu poliitika, eriti, kui see laieneb ka teistele aladele, hävitab naiste spordi. Tasub teada, et lihtsustatud soovahetuse vastu astuvad välja ka feministid, nagu hiljuti Hispaanias, sest meestest naisteks saanud sportlastele jääb paratamatult tugevam füüsis alles.

Poliitik Lauri Vahtre ütleb, et Rootsi kergejõustikuföderatsioonis on võimule tulnud lamemaalased. Teisiti ei oska nimetada föderatsiooni otsust lubada kuni 18-aastaste klassis tüdrukute hulka võistlema ka poisid, kes väidetavasti tunnevad ennast tüdrukuna.

“Kõige rabavam on selgitus. Loeme: “Küsimusele, kas poisid, kui nad tüdrukute seas võistlevad, ei saa selget eelist, vastas [alaliidu juht Hillevi] Thor: „Tuleb käituda vastavalt olukorrale ja lõppude lõpuks võib noormees võistelda tüdrukute seas, kuid mitte nende, vaid enda vastu,”” kirjutab Vahtre. “Lihtsal inimesel, kes putka taga Sarvikut mekib, tekib muidugi küsimus, miks ei võiks iseendaga võistelda üksinda – see tähendab, miks peaks iseendaga võistlemiseks ronima endast nõrgemate hulka. Lamemaalastel ilmselt selliseid küsimusi ei teki.”

“Laias plaanis on Rootsi spordibürokraatide otsus ilmselt tervitatav. Kui minusugused aasta(kümne)te eest hoiatasid, et ükskord jõuame umbes sinnamaale, naerdi meid välja. Nüüd loodetavasti naerutuju väheneb. Vähemalt nende hulgas, kellel pisutki mõistust pähe jäänud,” lisab Vahtre.

Delfi Sport vahendab arvamusi: „Te ei mõista, millise sopaluugi te avate,” säutsus politoloog Therese Verdun. „Palju õnne kõigile väikestele tüdrukutele, kes investeerivad oma aega selleks, et kergejõustikus midagi saavutada.”

Üks anonüümseks jäänud rootslane kirjeldas, kuidas tema sõbra tütar võistles korvpallinaiskonda pääsemise nimel transsoolisega ja kaotas. „Nüüd ta suurest ebaõiglusest ja pettumusest enam korvpalli ei mängi.”

Mõistuse säilitanud inimestele jääb arusaamatuks, miks on vaja maailma nii segi keerata, kui sellest kaotavad sisuliselt kõik. Vaevalt et ükski mehest naiseks saanu naudib olukorda, kus ta on füüsilistelt võimetelt oma algidentiteedi tõttu pärisnaistest üle. Aga mine tea, ehk mõni naudibki, sest naistevanglatesse kipuvad nad küll.