Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Peaminister Kaja Kallase Ameerika-visiidilt võib oodata põrumist

-
13.07.2021
Kaja Kallas on näidanud ennast igakülgselt ebakompetentse poliitikuna, mistõttu võib eeldada ka seda, et tema USA-visiit Eestile midagi head ei anna.
© Uued Uudised

Teades peaminister Kaja Kallase ebakompetentsust, võib karta, et tema Ameerika-kohtumised Eesti-USA kaitsekoostöö ning Läänemere piirkonna julgeolekuolukorra vallas lõpevad Eestile kahjulike tulemustega.

Kaja Kallas ega tema ametnikud ei jaga kaitsealaseid küsimusi, sest vastasel korral poleks nad praeguses julgeolekulises olukorras alustanud kaitsekärpeid – kui peaminister lähtub ka USA-s kaitseküsimuste teisejärgulisusest, võib ta Ameerika Ühendriikidele sootuks valesid arenguplaane esitada.

Kaja Kallas põrus täielikult ka suhtluses Soome peaministri Sanna Mariniga, muutes arveteklaarimisega meedias ja kaebamisega Euroopa Komisjonile kahe riigi suhted pingeliseks – peaministril puuduvad täielikult diplomaatilised oskused.

Praegune valitsusjuht ei oska ajada kompetentset välispoliitikat, mistõttu on alust karta ka käpardlikku esinemist Ameerika asjapulkade ees, eriti kui tegu on ideoloogiliste vasakpoolsete demokraatidega. Truu peavoolumeedia võib visiiti küll võiduna serveerida, kuid see ei pruugi tõele vastata.

Ka Eesti välisminister Eva-Maria Liimets torkab silma ehtsa kuivikuna, kelle tegevuses puudub kompetents ja säde.