Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hullem kui mullu: maasikakasvatajad veel suuremas hädas – nüüd on süüdi päike, mitte EKRE

-
14.07.2021
Maasikad
© Uued Uudised

Mäletate seda möllu, mille mõned maasikakasvatajad eelmisel aasal üles keerutasid, süüdistades valitsuses olnud rahvuskonservatiive selles, et nende maasikad põllul ära mädanesid? Ei, mitte vihma tõttu, vaid selle pärast, et ei lubatud alamakstavaid (või enamasti mustalt tasustatud) ja ebainimlikes elamistingimustes vastu võetud ukrainlasi kohale lennutada, sest omadki inimesed on tööta.

Nüüd on maasikakasvatajad taas hädas. Seekord on süüdi päike, aga millegipärast mitte vahepeal vahetunud valitsus. Igatahes kirjutab Maaleht artikli pealkirjas: „Mullu oli hull, tänavu veel hullem“. Ehk nagu ütlevad klassikud – pikas perspektiivis asetuvad asjad omale kohale.

Maalehe artikli sisu seisab selles, et pikalt kestnud leitsak küpsetas marjad korraga valmis ja see viis hinnad alla. Samas jäi maasikahooaeg tavapärasest tunduvalt lühemaks, nii, et maasikakasvatajad saavad suisa rannas peesitada.

“Nii viletsat aastat pole maasikakasvatuses olnudki,” võttis Valgamaal asuva Helme maasikakasvatuse juht Andrus Horn asja kokku. “Esimene ots sai valmis jaanipäeval, kui polnud korjajaid,” rääkis Horn. “Tonnide viisi jäeti marju põldu maha ja läks ka metsa alla.” Ühesõnaga – kui korjajad piiri tagant kohale jõudsid, olid marjad juba mokas.

Kui eelmisel aastal oli mädanevates maasikates süüdi EKRE, siis millegipärast tänavustes kuivanud marjades „päikesetõusuvalitsus“ süüdi pole.

Igatahes kajastustest tundub vägisi, et maasikas on eestlasele teise eestlase kõrval olulisemaid rahvustoite ja eluks ülivajalik esmatarbekaup.