Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Euroliidu kliimaeesmärkide truualamlik täitmine paneb põntsu meie elanike rahakotile

-
15.07.2021
Põlevkivitööstus
© UU

Brüsseli poolt pealesurutud paljuräägitud kliimaeesmärkide saavutamine lööb kõvasti meie rahakoti pihta. Eestis tõstab see näiteks transpordi hinda, sest fossiilkütuse kasutamine muutub kallimaks. Kui kaua saab Eestis toota põlevkiviõli, selgub läbirääkimistest Euroopa Komisjoniga, mis nüüd pärast ettepanekute tegemist alles algavad.

Kolmapäeval avaldatud Euroopa Komisjoni kliimapaketiga laieneb heitkogustega kauplemise süsteem maanteetransporti, lennundusse ja laevandusse, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt ütles, et kindlasti toob eesmärkide karmistamine kaasa süsiniku hinna tõusu. “Põhisõnum on see, et ettevõtetel, kes tegutsevad fossiilkütuste valdkonnas, läheb keerulisemaks. Ettevõtted, kes tegutsevad puhaste kütustega, puhaste tehnoloogiatega – neile luuakse võimalusi juurde,” ütles Münt.

Transpordifirma Lajos omanik Einar Vallbaum tõdes, et kliimapakett on kindlasti väga raske vedajatele, sest praegu on praktiliselt sajaprotsendiliselt kasutusel diiselautod.

Kuna alternatiivkütust kasutav transport on alles arenemisjärgus, toovad kliimanõuded kaasa vedude hinnatõusu.

VKG juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul on see halb uudis eelkõige madalama sissetulekuga elanikonnale, sest transpordi kulu kasv kajastub alati lõpuks esmatarbekaupades.

Seejuures on alati Brüsseli ees lömitaval üliagaral Eestil tegelikult kõrgemad kliimaeesmärgid, kui Euroopa Liidus tervikuna.