Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Mart Helme: “Pärast sellist avaldust ei peaks Ansipil enam tipp-poliitikas kohta olema”

-
15.07.2021
Mart Helme
© UU

Euroopa Parlamendi liikme Andrus Ansipi (Reformierakond) ettepanekut lasta avalikku ruumi vaid vaktsineeritud inimesed, võrdleb EKRE aseesimees Mart Helme natsidega.

„See Ansipi ettepanek meenutab natsi-Saksamaad, kui juutide kauplustele hakati riputama Taaveti tähe kujutisi ja hiljem hakati ka juute sundima kandma Taaveti tähte avalikes kohtades liikumisel. No see on totaalne fašism,“ ütles ta.

Helme lisas, et see on täiesti vastuvõetamatu stigmatiseerimine, see on oma veendumustest kinni pidavate inimeste halvustamine, see on nende ühiskonnast väljatõukamine – nii ei saa vaktsineerimist edendada.

„Ansipil ei peaks pärast niisuguste avalduste tegemist üldse Eesti tipp-poliitikas enam kohta olema,“ rõhutas Helme.

Kui Kaja Kallas, Jüri Ratas ja teised on rääkinud, et tuleb hakata ka erinevatel üritustel hakata vaktsineeritutel ja mittevaktsineeritutel vahet tegema, siis ka see on vastuvõetamatu.

Helme: „See meenutab omakorda stalinismi, ka kolhoosidesse astumine oli „vabatahtlik“, ainult et kui sa kolhoosi ei läinud, siis maksustati sind surnuks. Mis me nüüd siis teeme, tõrjume mittevaktsineeritud täisväärtuslikust elust kõrvale? Hakkame sundvaktsineerima lapsi, kelle puhul on uurimised näidanud, et neile ei ole covid ohtlik? Siin on vaja leida teised lahednused ja need lahendused ei ole stalinistlikud ja fašistlikud.“

Oma negatiivset suhtumist Anipi avalduse suhtes on üles näidanud ka EKRE esimees Martin Helme ja Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison.