Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Usaldusväärsed teadlased kinnitavad: Ivermektiin on koroonaviiruse tõrjumiseks tõhus ja turvaline ravim

-
26.07.2021
Ivermectin, ravim covidi vastu.
© Scanpix

Ivermektiin on FDA poolt tunnustatud patendivaba ja odav ravim, mida on kasutatud üle neljakümne aasta. Ivermektiin on WHO oluliste ravimite nimekirjas, seda on terves maailmas edukalt kasutatud üle 3,7 miljardi korra. See ravim võitis 2015. aastal Nobeli rahuauhinna.

Ivermektiini toimet on laialdaselt uuritud ning tõestatud, et see tõkestab SARS-CoV-2 viiruse paljunemist ning vähendab põletikke. Kuigi ravim on näidanud efektiivust kõigis COVID-19 ravi etappides, on see eriti efektiivne haiguse varases staadiumis ning profülaktikas.

Need andmed toetuvad üle 60-le teaduslikule uuringule, (30 neist randomiseeritud kontrolliga), mille läbiviimises osales 574 teadlast ning 21 814 patsienti. Ivermektiini on kasutatud ka nn. „pika covidi“ ning vaktsineerimisjärgse sündroomi raviks. Lisaks on näidatud, et Ivermektiin toimib kõigi senituntud COVID-19 tüvede suhtes.

Antud informatsioon võib tulla üllatusena. Tegelikult usuvad paljud inimesed, et COVID-19 vastu ei ole ravimit. Haigust ennetav ravi peaks olema üks pandeemiaga võitlemise neljast tugisambast, kuid just see on suhteliselt vähe tähelepanu ning toetust leidnud. Veelgi enam, Ivermektiiniga seotud informatsioon on meedia poolt maha surutud ning moonutatud.

Selline teaduse ja meditsiini tsenseerimine on suurendanud COVID-19 surmade arvu, põhjustanud füüsilisi ning mentaalseid kannatusi, samuti majanduslikke ning ühiskonda lõhestavaid mõjusid. Tsensuur on olnud läbiv teema Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) publikatsioonide avaldamisel.

FLCCC loojaks oli dr. Paul Marik MD, FCCM, FCCP, eritoetusega (endowed) professor, West Virginia Medical School erakorralise meditsiini osakonna juhataja. Dr. Marik on kirjutanud neli erakorralise meditsiini alast raamatut ning üle 400 teadusartikli eelretsenseeritud teadusajakirjades, samuti 50 peatükki muudes meditsiiniteemalistes raamatutes.

FLCCC ning koostööpartnerid koondavad teisi vältimatu abi spetsialiste, kes töötavad COVID-19 patsientide ravimise eesliinil. Need arstid on osutanud hindamatut abi uuringute läbiviimisel ning COVID-19 raviprotokollide loomisel (sinna hulka kuuluvad I-MATH+, haigla raviprotokoll, ning I-MASK+, haiguse ennetamise ning varajase ravi protokoll). Nimetatud ravimeetodeid on edukalt kasutatud eri piirkondades üle maailma, kuid USA-s (tlk: ega ka Eestis) ei ole Ivermektiin valitsuse poolt võimaliku COVID-19 ravivahendina heakskiitu saanud.

Hiljutised Ivermektiini ning COVID-19 epidemioloogilised analüüsid on andnud mitmes riigis rabavaid tulemusi. Chiapa, Mehhiko, kus erinevalt teistest Mehhiko piirkondadest jagati Ivermektiini. Kaheksa Peruu piirkonda, mis kasutasid Ivermektiini võrrelduna pealinna Limaga. Uttar Pradesh, India. Argentiina provintsid, kus kasutati Ivermektiini võrrelduna nendega, kus seda ei kasutatud.

Ivermektiini positiivne efekt suremuse vähendamisel piirkondades, kus seda kasutati, ning selle viirusega seotud laiem küsimuste ring leiab käsitlemist veebilehel [2]. FLCCC’l puuduvad ravimi (Ivermektiini) tutvustamisel majanduslikud huvid. Selgitustöö ajendiks on arstieetika selle algsel kujul, nagu seda nõuab Hippokratese vanne. Sellest hoolimata on FLCCC publikatsioonid kas ajutiselt või jäädavalt eemaldatud mitmelt sotsiaalmeedia platvormilt, nende hulgas YouTube, Vimeo, Facebook, Twitter ja LinkedIn, kuna need sisaldavat „vaenulikku sisu“.

Nn. viha õhutava sisu hulka kuulus FLCCC loomise protsessi kirjeldus ning raviprotseduuride efektiivuse võrdlused. Ebasoovitava sisu hulka liigitati isegi USA Senati ees peetud esitlus, kus dr. Pierre Kory (FLCCC president) esitas 08.12.2020 Ivermektiini puudutavat informatsiooni. Sisu tsenseerimine ei ole FLCCC tegevust peatanud, kuna materjalid on üle viidud teistele platvormidele.

Siiski, toimuv peaks olema hoiatuseks meile kõigile. Meil pole tegemist mitte niivõrd COVID-19, kui tsensuuri kriisiga. Veel üks näide hiljutise koordineeritud tsensuuri kohta puudutab dr. Tess Lawrie’t, MBBCh, PhD, Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd. (Bath, UK) direktorit.

Dr. Lawrie on üks meditsiinivaldkonna tippanalüütikuid, WHO konsultant ning rahvusvahelise tehnilise meeskonna liige. Tema eelretsenseeritud teadustöödel on üle 3000 tsiteerimise ning sellega kuulub ta ReseachGate liikmete ülemise 5% hulka. Dr. Lawrie Ivermektiini uuringute meta-analüüsid põrkasid akadeemiliste teadusajakirjade tsensuuri otsa, mispeale asutas ta British Ivermectin Recommendation Development Group’i (BIRD) [3].

Grupi Ivermektiini teemaliste ülevaadete avaldamine blokeeriti LinkedIn’i platvormil, kuna need leiti olevat vastuolus LinkedIn’i reeglitega. Teadust vaigistatakse, seetõttu pole paljudel meditsiinitöötajatel aimugi efektiivsetest vahenditest, mille abil COVID-19 viirust tõrjuda. See on märk teaduse sisemisest lõhenemisest ja millegi sellise esilekerkimisest, mida võiks nimetada “fundamentalistlikuks meditsiiniks”.

Palun küsige, miks. Miks tsenseeritakse meditsiiniteadlasi, kes jagavad uuringute andmeid, järgivad Hippokratese vannet ning osalevad ratsionaalsetes aruteludes—mis on teaduse põhialus. Ühtlasi, millised teadussaavutused on ette näidata neil, kes teadust tsenseerivad?

Teadus ei ole staatiline. Teadus peaks olema avatud debatile ja diskussioonidele, tuginema erinevatele vaatenurkadele ning olema progressile avatud. On teada palju inimesi, kes põdesid COVID-19, said Ivermektiini ravi ja tervenesid (kasutades varajast ravi ning pika COVID-19 protokolli). Ennetav ravi, mis sisaldab Ivermektiini ning teisi terapeutilisi vahendeid (mis on FLCCC raviprotokollide ning mitmete koduste ravimikomplektide osaks) peaksid saama normiks, mitte erandiks. Efektiivne haiguse ennetamine ei anna inimesele ainult sellega toime tulemise võimet, vaid vältida haiglasse sattumist ning päästa elusid.

Teadmine, et COVID-19 on suurel määral ravitav, vähendab äärmist hirmufooni ning ühiskonna lõhestumist. Kui arvestada küsimusi, mis puudutavad mRNA vaktsiinide pikaajalist ohutust, vaktsiinide efektiivust praeguste ja tulevaste viiruse variantide suhtes ning pakutava immuunsuse kestust, on mõistlik eeldada, et me peame mingil määral õppima koos selle viirusega elama.

Olenemata sellest, kuidas keegi COVID-19 vaktsiinidesse suhtub, kas poleks arukas omada COVID-19 tööriistakastis nii palju vahendeid kui võimalik? Mõnel pool seda tehakse ja edukalt. Dr. Justus Hope, MD, on märkinud, et ajaloos kerkivad esile pöördepunktid, inimühiskonna arengu briljantsed momendid.

Esinevad episoodid, mis muutsid tsivilisatsiooni. Sellised sõlmpunktid on tihtipeale seotud suurte tragöödiatega: sõjad, näljahäda, epideemiad, revolutsioonid. Just nendel aegadel võimutsevad inimhinge kõige halvemad omadused, kuid toimub ka vastupidine. Esile kerkivad inimesed, kes seisavad kurjale vastu headuse ja tarkusega. Just sellist humaansust esindavad tänased arstiteadlased, kes julgevad valitsevatele dogmadele, tsensuurile ja repressioonidele vastu astudes jagada teadmisi, mis aitavad inimestel turvaliselt terveneda.

Teksti autor: Stacey Skold, PhD Lühendatult ja täiendatult tõlgitud World Ivermectin Day veebilehel [4] olevast materjalist. Vahendas Karl Olaf Rääk.

Viited [1] Front Line COVID-19 Critical Care Alliance. Prevention & Treatment Protocols for COVID-19 (FLCCC) https://covid19criticalcare.com/

[2] The Latest Results of Ivermectin’s Success in Treating Outbreaks of COVID-19 covid19criticalcare.com/ivermectin-in-covid-19/epidemiologic-analyses-on-covid19-and-ivermectin

[3] British Ivermectin Recommendation Development Group (BIRD) https://bird-group.org/

(4) https://worldivermectinday.org/ivermectin-stories/