Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Rahapesupank Danske on külm kivi jõepõhjas, “rahapesuerakond” aga taas laineharjal

-
26.07.2021
Karta on, et läbi Eesti kulgenud rahapesu puhul olid olemas ka kohalikud “pesunaised”. Pilt on illustratiivne.
© UU

PortoRollo valitsusega Eestis üritatakse kiiresti unustada ajaloo suurimat rahapesu, mis kulges läbi Eestis asuvate Lääne pankade Venemaalt Lääne-Euroopasse – eriti tahaks seda olematuks teha Reformierakond, kes sel ajal võimul oli, ning “rahapesuminister” Jürgen Ligi.

Taani suurima panga Danske Banki rahapesuskandaal on tugevalt mõjutanud selle kliendibaasi ja tulusust, kirjutab USA majandusväljaanne Bloomberg.

Kunagi Põhjamaade mainekamate ettevõtete seas olnud Danske ei ole siiani taastunud kolm aastat tagasi lahvatanud skandaalist, mis vallandus, kui pank 2018. aasta septembris tunnistas, et ei suutnud piisavalt kontrollida 200 miljardit eurot mitteresidentide sularaha, mis voolas läbi Danske üksuse Eestis.

Eestis, kus toimusid Danske kahtlased tehingud, sooritas endine tegevjuht (Aivar Rehe – toim.) enesetapu 2019. aastal, lisab väljaanne.

Kahjuks hoidub Bloomberg ära märkimast, et praegu Eestis võimulolev Reformierakond, kes võttis partneriks korruptsioonikahtlustustega Keskerakonna, oli võimul ka kogu kõnealuse rahapesuaja, kuid ei märganud midagi. Või ei tahtnud märgata. Või “kastis ise nokka”, nagu ütleks Mario Puzo surematu teos “Ristiisa”.

Kui ühes riigis magatakse nii mastaapne rahapesu maha, siis pole tegu tõsiseltvõetava riigiga. Eestis on võimul tagasi sama seltskond, kes Danskele rohelise tee avas ja Jürgen Ligi tunneb ennast ohutult, sest otsi peidetakse aktiivselt, alates lepingu lõpetamisest Louis Freeh`ga kuni “oma inimeste” läkitamiseni sinna, kus seda rahapesu üritatakse uurida.