Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

“Valge raamat” ei tööta: Kaja Kallas pidi oma tegematajätmiste pärast puhkuse katkestamata

-
27.07.2021
Sellest raamatust jääb ilmselgelt väheks. Pilt on illustratiivne.
© Internet

Eesti poliitikas pole seda vist juhtunud, et peaminister peab puhkuse ajal tööle minema, sest ta on maha jätnud ligadi-logadi valitsuse ja tegemata asjatoimetused.

Peaminister Kaja Kallas katkestas teisipäeval puhkuse ja tuli tööle, sest riigikontrolli analüüsi kohaselt on tõsised probleemid vaktsineerimise korralduses, vahendab BNS.

Riigikontrolli leitud kitsaskohad on Kaja Kallase ja tema valitsuse tegemata jäetud töö – riigikontrolör Janar Holm toob peaministrile saadetud kirjas välja, et riigil puudub ajakohane vaktsineerimisplaan,  vaktsineerimisplaanides esitatud eesmärgid ei ole selged ega mõõdetavad ning vaktsineerimise korraldus on olnud jäik.

Kõik see pole niisama miski, mis on tegemata ununenud – PortoRollo valitsusel on koroonarindel peaaegu kõik lohakil ja isegi vaktsineerimine käib piitsa ja präänikuga vaheldumisi.

Kaja Kallas pidi välja tulema, sest riigikontrolli pikalt ikka ei saada, nagu Reformierakonnale tavaks on, sealhulgas ka Riigikogu osas, kelle kutset saadikute ette tulla peaminister algul eiras ja hiljem hakkas keeldumist põhjendades vingerdama.

Võib vaid ette kujutada, kui Kallaselt oleks tegemata töö kordaajamist nõudnud opositsioon – nemad oleks kohe pikalt saadetud, sest peaminister peab ju taastuma eimillegitegemisest.

Aga võib-olla lootis Kaja Kallas, et kuna tema “valge raamat” on olemas, siis teda ennast töö juures vaja polegi – vaktsineerijad ja vaktsineeritavad võtavad brosüürikese kätte ja mingi tarkustera ikka sealt leiavad, kuidas Covid seljatada.