Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister ärkas ja läks koroonaministri kallale, tulemuseks on sooja õhu võngutamine

-
29.07.2021
Kas tuleb kunagi aeg, mil
© Uued Uudised

Kaja Kallase valitsus on ametis üle poole aasta ja alles nüüd märkab mannetu peaminister, et sotsiaalministeeriumis ussitab ja seda kõvasti.

Peaminister Kaja Kallase sõnul on vaktsineerimisega probleeme ning sotsiaalministeeriumi juhtimistasandil on vaja muutusi, vahendab BNS.

“Vaktsineerimisega on tõesti liiga palju probleeme ja see tempo on liiga aeglane. Me ei ole kuidagi selle olukorraga rahul,” ütles Kallas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et sellest korduvalt rääkinud tervise- ja tööminister Tanel Kiigega.

Kallase hinnangul ei ei suuda sotsiaalministeeriumi juhtivad ametniku  juba mõnda aega pakkuda uusi lahendusi ja kaitsepookimiste tempot kiirendada.

Siit selgub, et poole aastaga ei ole uus peaminister “saanud käima” sotsiaalministeeriumi, mille kehva töö tõi uude valitsusse üle “vana” minister Tanel Kiik koos korruptsioonikahtlusega Keskiga.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis, et mõned personalimuudatused on juba aset leidnud või leidmas. Ta sõnas, et “platsi puhtaks lüüa ka ei ole mõistlik” ning probleemid “tuleb tervikuna ette võtta”, kirjutab BNS.

Tõenäoliselt ei julge Kiik minna priskete kantslerite kallale, ümberkorraldused tulevad kosmeetilised, “hallid kardinalid” jätkavad stagnatsioonirütmis ja midagi paremaks ei muutu.

Selleks, et ministeeriumid ja ametnikud tööle panna, on vaja EKRE ministrite nõudlikkust (isegi nemad jäid selle monstrumiga sageli hätta), korruptiivsed Reformi- ja Keskerakond ei pääse kunagi bürokraatia ämblikuvõrgust, seega käib Kaja Kallase valitsuses sooja õhu võngutamine.

Kaja Kallas on tagasi valitsemas ja ilmselt on seda varsti ka populaarsusküsitlustes tunda – kuni teda polnud, hakkas Reformierakonna reiting vaikselt taastuma, aga nüüd, kus peaminister on taas esiplaanil, tuleb ilmselt uus kukkumine.

“Arvestades, et sellele uuringule eelnenud nädalal polnud REFi ministritest olnud kuulda kippu ega kõppu, siis on päris kõnekas, et nende toetus kasvas. Siit saab järeldada, et kui nad oma suu kinni hoiavad ja silma alt ära on, siis ollakse neid rohkem nõus toetama kui siis, kui nad midagi ütlevad või teevad,” kommenteerib EKRE poliitik Kert Kingo.