Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Heureka! Kus nüüd alles Ratas pani pommi

-
29.07.2021
Kaja Kallase ja Jüri Ratase “avatuse” projekt läbi sundvaktsineerimise on läbi kukkunud.
© Uued Uudised

Päris hale on see presidendikoomusk siin Eestis. Pärast seda, kui ajakirjanik Toomas Sildam tõi aegu tagasi intervjuus Tarmo Soomerega välja, et kas akadeemik ei võiks riigipeaks kandideerida, pakkuski Soomere end ise välja, kuid mitte ükski erakond ei võtnud vedu, kui üks väike omavalitsus välja arvata.

Möödusid päevad ja nädalad, letti käidi uued nimed, kuid tulemus ikka null. Kohati tundus, et pikaleveninud pandeemia on inimesed nii laisaks muutnud, et keegi ei taha tõsist tööd teha. Presidendiamet ju ometi seda on. Ainult endine minister Kaimar Karu leidis endas ühtäkki presidendi ja kirjutas Kaja Kallasele ning Jüri Ratasele vastava soovi, jäädes kenasti naerualuseks. Vint keerati lõpuks nii peale, et Yana Toom käis välja Toomas Sildami nime, keda mäletatakse eelmise riigikorra ajast Kristjanina. Punnseis seega jätkus.

Nüüd teatab ERR, et Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kes tegelikult ise sellele kohale soovis saada, esitabki presidendikandidaadi kohale teaduste akadeemia presidendi Tarmo Soomere nime.

Heureka! Pidi ikka kõva mõtlemine ja kiire reageerimine olema, et kuu aega hiljem käiakse letti sisuliselt ainus kandidaat, kes end ise pakkunud on. Isegi prügiveoautojuhi leiab kiiremini.

Elame-näeme. Midagi pole välistatud. Ei praegu ainsana presidendikampaaniat tegev Henn Põlluaas, istuv president Kersti Kaljurand ega ka Jüri Ratas ise.

Seda, keda rahvas tegelikult näha tahaks, ei küsi aga keegi.