Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pead hakkasid küll veerema, aga valed pead

-
02.08.2021
Ministeeriumid ennast majanduskriisis piirama ei pea. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Nonii, nüüd siis hakati lõpuks päid veeretama, aga loomulikult ei mindud tervise- ja tööminister Tanel Kiige ega sotsiaalkaitseministri Signe Riisalo kallale, sest siis oleks niigi vaakuva valitsusega täitsa kööga. Ei puututud ka Terviseameti juhti Üllar Lannot, kes on mitmel korral lubanud ise vastutuse võtta. Ja mõistagi ei kavatse vastutust võtta peaminister Kaja Kallas, kes ise möönab, et vaktsineerimisel puudub kogemus.

Mindi ohutumat teed ja patuoinasteks ametnikud. Nõnda teevad Kiik ja Riisalo valitsusele ettepaneku kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske, kelle tegevus ennegi luubi alla sattunud. Mäletetavasti sattus Marika Priske avalikkuse turmtule alla selle aasta jaanuaris, kui talle omistati eliitvaktsineeritu tiitel, sest ta kasutas võimalust end kaitsepookida varem, kui ette oli nähtud, ka on tal olnud muid skandaale kuni korruptsiooniniteemani välja. Koos temaga kaotab töö ka nõunik Maris Jesse. Niisiis süvariik on ikkagi süüdi. Tore on, aga kas sellest mutrikeste „peenhäälestamisest“ midagi paremaks läheb, on iseküsimus.

Pigem meenub kõige sellega, kuidas kukuti mõnes ringkonnas – sealhulgas Reformierakonnas ja peavoolumeedias – tegema seakisa, kui EKRE tahtis kangutada Kiike või ametnikke, näiteks politseijuhti või maaeluministeeriumi kantslerit, ent samuti ka Terviseameti tollaseid juhte.

See oleks olnud justkui pühaduse teotamine, kui poliitikud ametnikke hakkavad kangutama. Sellist ringkaitset pole enne, ega (nagu praegu kogeda) ka hiljem nähtud. Kõik on vait, noogutavad kaasa ja elu läheb edasi. Aga, nagu ütlevad klassikud, mis elu see on.

Nüüd jääb üle oodata vabatahtlikke, kes end kantsleriks ise pakuvad, nagu see kaasajal Eestis kombeks on isegi riigipea puhul.