Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Helle-Moonika Helme: kas praegustel riigijuhtidel on isiklik huvi ja seos rahapesu varjamiseks Eestis?

-
07.08.2021
Louis Freeh
© Uued Uudised

Vasakliberaalse reformierakondliku valitsuse üks esimestest ja suurimatest ämbritest pärast EKRE koalitsiooni lammutamist oli Freeh advokaadibürooga lepingu katkirebimine ja sellele järgnenud tegevus Eesti eriesindaja määramiseks USA-s, kelleks osutus korruptiivse panga endine töötaja, kirjutab Riigikogu liige Helle- Moonika Helme (EKRE).

Helme: „Esiteks võttis see ära võimaluse Eesti riigil saada osa suurtest võimalikest trahvirahadest. Teiseks hävitas see usu Eesti väitesse, et riik soovib võidelda suurpankade korruptsiooni ja rahapesuga. Kolmandaks kiskus see Eesti pikka kohtuvaidlusse väga tugeva ja mõjuka USA advokaadibürooga.“

Eeltoodu näitab tema sõnul Eesti praeguste valitsejate kogenematust ning poliitilist kanapimedust. „Lisaks toob ka kahtluse, et praegustel juhtidel (Reformierakond pluss Keskerakond) on olemas isiklik huvi ja seos rahapesu varjamiseks Eestis,“ lisas Helme.

Eilne Õhtuleht kirjutas, et Eesti ei nõustu nõustu advokaadibüroo Freeh Sporkin & Sullivan küsitud 60 000 euro suuruse leppetrahviga.

Büroo tahab meie riigilt tehtud töö eest raha saada ning peale selle lepingu ülesütlemisest tingitud leppetrahvigi tasumist, kuid ministeerium kahtleb tehtud töös ja on esitanud arvetega seotud vastuväited. „Valitsus tegi 18.02.2021 kabinetiistungil rahandusministeeriumile ülesandeks lõpetada advokaadibürooga Freeh Sporkin Sullivan LLP sõlmitud õigusteenuse leping. Lepingu lõpetamise protsess ei ole veel lõppenud,“ on öelnud rahandusministeeriumi nõunik Erki Peegel.