Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Rändesurve kasvab ja läheneb Eestile

-
08.08.2021
Eesti piiri kaitsmisesse peaks suhtuma tõsisemalt.
© Uued Uudised

Rändesurve tuleb Eestile aina lähemale ning isegi Eesti piirivalve peab hakkama pingutama, et asi kontrolli alt ei välju, Ebaseaduslikult Leetu pääseda üritavaid migrante võib Valgevenes olla küllalt palju ning nad võivad läände pääsemiseks proovida ületada ka Läti või Poola piiri, ütles Leedu piirivalveteenistuse ülem Rustamas Liubajevas. Tema sõnul on migrantide edasist käitumist raske ennustada. Ta lausus, et märgatud on suuri migrantide rühmi.

Praegu on võimalik Leetu pääseda ainult piiriületuspunktide kaudu, teistes kohtades pööratakse migrandid ümber Valgevene territooriumile. Selleks on lubatud kasutada jõudu.

Läti piirivalve on sel nädalal registreerinud piiril Valgevenega kolm intsidenti ja tabanud 28 illegaalselt piiri ületanud iraaklast. See näitab Läti hinnangul Valgevenest lähtuva rändesurve järsku tõusu.

Tabatud iraaklastest 12 paigutati Daugavpilsis asuvasse välismaalaste majutuskeskusesse, ülejäänud aga sarnasesse keskusesse Muceniekis.

Eesti Politsei- ja piirivalveamet (PPA) tugevdas piirikontrolli Eesti-Läti piiriäärsel alal ja sadamates, et ennetada ebaseaduslikke piiriületusi juhuks, kui migratsioonisurve peaks tekkima Eesti suunal.

“Rääkisin täna Läti siseministriga, kellega oleme hoidnud Leedu sündmuste taustal pidevat kontakti. Arvestades, et viimase ööpäeva jooksul on piirivalvurid pidanud Valgevene-Läti piiri ebaseaduslikul ületamisel kinni 28 inimest, tugevdasime ka Eestis piiriäärsetel aladel kontrolli. Praegu migratsioonisurvet siiski Eestile ei ole,” märkis siseminister Kristian Jaani.

PPA piirivalveosakonna politseikolonel Ivo Utsari sõnul tuleks märgates piiriäärsel alal välismaise välimusega inimeste gruppi, kelle puhul on alust kahtlustada, et tegu on ebaseaduslike piiriületajatega, sellest teada anda numbril 112.

Alikas: ERR