Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Presidendi lossi ees seisavad sõdurid, kes kannavad nüüd paraadvormi asemel laigulist välivormi

-
10.08.2021
Kadrioru loss
© UU

Presidendi roll Eestis on muutunud nii vähetähtsaks, et lisaks sellele, et selle ameti täitjat otsitakse tulutult vabatahtlike seast, ei vääri Kadrioru auvahtkond enam isegi paraadvormi.

Kui varem kandsid auvahtkonna kaitseväelased Kadriorus presidendi kantselei hoone ees tavavormi ehk paraadvormi, siis suve algusest on neil seljas välivormid ehk laigulised vormid.

See meenutab Eesti taasiseseisvumise algusaastaid, kui pärast Vene ikke alt vabanemist olime nii vaesed, et kaitseliitlased ja politsei pani selga, mis kätte sattus.

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem Taavi Karotamm selgitas ERR-ile, et muudatus sai teoks 1. juunist kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremi korraldusel.

“Välivormi kasutusele võtmine auvahtkonnas ei ole seotud rahalise kokkuhoiuga ning sellega tegeletud juba rohkem kui aasta jooksul. Auvahtkonna vorm asendati laigulise vormiga eesmärgiga vähendada administratiivkoormust ja keskenduda väljaõppe ning lahinguvalmiduse arendamisele,” selgitas Karotamm.

Mida iganes see ei tähenda.

Mais teatas kaitsevägi, et plaanib oma orkestri kulude kokkuhoiu eesmärgil koondada.

Nüüd liigub orkester sõjamuuseumi kooseisu, kuid orkestrandid saavad siiski kasutada kaitseväe vormi, oma endiseid ruume ning muusikainstrumente.