Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA Texase osariik otsustas: lastele soovahetusoperatsiooni tegemine kujutab endast seksuaalset kuritarvitamist

-
14.08.2021
Texase osariik leiab, et lastele ei tohiks soomuutmisoperatsioone teha
© Scanpix

Texase kuberner Greg Abbott teatas, et osariigi pere- ja kaitseteenuste osakond (DFPS) on teinud avalduse, milles teatas, et laste suguelundite moonutamine soovahetusoperatsiooniga kujutab endast laste seksuaalset kuritarvitamist.

Abbott oli varasemalt palunud DFPS-l esitada selle küsimuse osas oma seisukoht ja osakonna liige Jaime Masters pani kokku vastuse, milles kirjutas: „Lapse suguelundite moonutamine sookorrigeerimise operatsiooniga on lapse seksuaalne kuritarvitamine. [—] Tegemist on kirurgilise protseduuriga, mis muudab mittemeditsiinilistel eesmärkidel füüsiliselt lapse suguelundeid, tekitades lapse kehale pöördumatut kahju.“

Masters lisab, et kõiki juhtumeid, mille puhul on alust kahtlustada lapse kuritarvitamist, tuleb võtta tõsiselt, sellest tuleb 48-tunni jooksul teatada DFPS-le ja seda hakatakse kohe uurima. Mitte teatamine liigitub väärteo alla ja selle eest võidakse määrata ühe aastane vanglakaristus või 4000 dollariline rahatrahv või mõlemad.

Texase osariik on ajalooliselt olnud Vabariikliku partei ehk konservatiivide kants. Osariigi vastav otsus on reaktsioon LGBT+ kogukonna aina häälekamatele nõudmistele anda juba lastele õigus otsustada, mis soost nad olla tahavad.

USA-s elab Williams Institute’i poolt läbiviidud uuringu kohaselt umbes 1,4 miljonit transsoolist inimest, neist kõige rohkem Californias (218 400), teisel kohal on Texas (125 350).

Allikas: Epoch Times