Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Prokuratuuri külmlao “kobarkäkk” ei huvita

-
23.08.2021
Selles asutus peaks kõik korras ja seaduslik olema. Aga ei ole.
© Uued Uudised

Prokuratuur on sõltuvalt poliitilisest taustast mõnikord üliaktiivne, teisalt aga meeletult loid – ilmselt ei huvita külmlao “kobarkäkk” neid seetõttu, et sealt võivad välja ilmuda seosed liberaalse riigivõimuga.

Riigikogu erikomisjonide esmaspäevasel istungil lausus riigisekretär Taimar Peterkop, et terviseameti külmaruumide rikke uurimiskomisjonil oli motivatsiooni anda materjalid edasi uurimiseks prokuratuurile, viimane aga ei leidnud raportist viiteid kuriteole, kirjutab Postimees.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava ütles Postimehele, et prokuratuur on tutvunud raportiga ning viiteid kuriteole sealt ei leitud.

Seega läheb hukka lastud vaktsiinide lugu lihtsalt vaiba alla, sest süüdi on “vääramatu jõud” koos suure hulga “väikeste mutrikestega”, mitte aga ametkonnad, kelle haldusalas lohakus toimus, või valitsus ja ministrid – viimased peavad ilmselt igal juhul vastutusest pääsema.

Peterkop küll väidab, et komisjon tahtis uurimist, aga prokuratuur mitte, kuid seda ei maksa väga tõe pähe võtta, sest komisjonis on külmlao juhtumiga seotud inimesi sotsiaalministeeriumist, samuti pole raske prokuratuuriga kokku leppida, et meie nõuame, aga teie keeldute. Või siis ei kirjutanudki komisjon kokkuleppeliselt raportisse asju, millest prokuratuur saaks kinni võtta.

Postimehe uudis on taas tunnistuseks sellele, et liginetagu külmlao ja riknenud vaktsiinide loole millisest küljest tahes, süüdlast ja vastutajat ikka ei leita.