Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Haridusminister tujutseb ja paugutab uksi. Normaalne!?

-
02.09.2021
Liina Kersna

Mäletame, kuidas eelmise valitsuse ajal kargasid Reformierakonna poliitikud peavoolumeedia ühendkoori saatel tagajalgedele, kui mõni EKRE minister tahtis oma haldusalas korra majja lüüa ja mõne tippametniku või suisa kantsleri välja vahetada. Joosti peaministrile kaebama, korraldati lepitusüritusi ja üldiselt sõimati ning süüdistati, et poliitikud ei tohi sellesse süsteemi (loe: süvariiki) sekkuda.

Mäletame sedagi, kuidas mõne järjekordse riigiasutuse tippjuhi lahkumine pandi EKRE osalusel moodustatud valitsuse süüks, justkui oleks piinlik riiki teenida. See kõik oli üks silmakirjalik, ebaadekvaatne ja erapoolik hoiakute kujundamine. Vaadake, mis toimub nüüd, kui Reformierakonna ja Keskerakonna eestvedamisel on asutud lammutama.

Nõnda teatas tollase ministri Martin Helme poolt ametisse pandud Maksu- ja tolliameti peadirektor Madis Jääger, et lahkub ametist. Augustis esitas riigile kuuluva Eesti Posti juhatuse liige ja finantsvaldkonna juht Charlie Viikberg avalduse tagasiastumiseks.

See nimekiri pole kaugeltki lõplik.

Ent see, mis puudutab ministeeriume, on suisa pöörane. Ja Reformierakonnale või pigem liberaalsetele jõududele truu massimeedia kiidab kõik mõmisedes heaks, keegi ei nõua kelleltki aru, isegi Ilves ei säutsu ookeani taga…

Mis sellest, et raadioreporterina oma karjääri alustanud tänane haridusminister Liina Kersna käib mööda maja ringi, tujutseb ja paugutab uksi.

Nii tuli esmaspäeval peetud haridusministeeriumi traditsioonilisele õppeaasta pidulike avaaktusele terve kommunikatsiooniosakond leinariietes ja koos õppeaasta algusega peeti osakonna peied. Põhjus selles, et lisaks koondatud osakonnajuhile lahkub omal soovil veel neli inimest ehk tervelt pool osakonda. Omavahelistes vestlustes räägitakse ministeeriumi kohutavast töökliimast ja minister Liina Kersna turtsuvast käitumist. „Paraku ei ole meil majas seda empaatilist inimest, keda avalikkus tunneb ministri intervjuudest,“ tõdeb üks ministeeriumi töötaja Õhtulehele.

Lisaks valitseb kooliaasta alguses terves haridusvaldkonnas piirangute tõttu suur segadus, millest Kaja Kallase sõbranna ministrina üle ei käi.

Talle tehtud etteheidete kohta sõnas Kersna ERR-i „Esimeses stuudios“, et on olnud oma ametis lihtsalt oodatust nõudlikum. Ja kogu lugu.