Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veel üks ideoloogiline naljanumber juures: Praxis ja Väitlusselts avasid veebilehe Tark Valija

-
02.09.2021
Vasakliberaalide Tõde on täpselt sama, mis sovjettide Pravda. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Eesti ajakirjanduses on juba üks anekdootlik moodustis Delfi Faktikontrolli näol, nüüd on “mõttekoda” ja “väitlusselts” ühe samasuguse valimisteks juurde teinud.

BNS kirjutab: “Mõttekoda Praxis ja Eesti Väitlusselts alustavad kohalike valimiste eel veebilehel Tark Valija teemalehtede avaldamisega.”

Selgitus kõlab järgmiselt: “Teemalehed pakuvad infot kohalike omavalitsuste vastutusaladest sotsiaalhoolekandes, hariduses, tervises, keskkonna ja avatud valitsemise teemal, tuues välja arengusuundi, kitsaskohti ja ettepanekuid. Teemalehed on mõeldud abiks ajakirjanikele, debattide läbiviijatele ja valijatele.”

Eesti Väitlusselts on juba osaline Delfi Faktikontrollis, mis on oma äärmiselt kitsa silmaringi, ebaajakirjandusliku lähenemise ja ideoloogilise kallutatusega saanud suureks naljanumbriks.

Nüüd on sama selts heitnud ühte Praxisega, kust on sirgunud rodu vasakliberaalseid tegelasi. Mõttekoja eelmine juht Tarmo Jüristo lahkus Praxise juhiametist mullu detsembri lõpus, et suunduda tegema sihtasutust Liberaalne Kodanik, mille peaeesmärgiks oli sõdida abielureferendumi vastu.

Praxise nõukogu juhiks on värske sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa, praegune juht Urmo Kübar aga sai 2013. aastal Euroopa Kodaniku auhinna euroopalike väärtuste levitamise ja kinnistamise eest – seega ehtsoroslik seltskond.

Nii võib eeldada, et Praxise ja Väitluseltsi koostööst kujuneb välja samasugune halenaljakas propagandarelv nagu Delfi Faktikontroll. Seekord on asi tõsisem, sest see moodustis hakkab neomarksistliku ideoloogiaga valijate ajusid komposteerima. Niisiis – ettevaatust, Tark Valija tähendab Ajupestud Valijat.