Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Verine reede Uus-Meremaal Aucklandis: „politseile eelnevalt tuttav“ immigrant pussitas supermarketis mitmeid inimesi.

-
05.09.2021
Uus-Meremaa politsei
© Scanpix

Nagu teab BBC, valitses New Lynni kaubanduskeskuses meeletu hüsteeria, inimesed karjusid lakkamatult. Saabunud politsei lasi metslase maha. Kuuest haiglasse viidud haavatust poekülastajast on kolme seisund kriitiline, ühe seisund raske ja veel kaks jäävad tõenäoliselt ellu.

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern tegi avalduse: „Vägivaldne äärmuslane korraldas süütute uusmeremaalaste vastu terrorirünnaku.“ Ja siin järgneb sääraste uudiste kohustuslik osa: „Sri Lanka päritolu ründaja politseile juba eelnevalt tuttav.“ Nagu kõikjal Euroopas: terrorist on politseile alati ammu tuttav, teda ikka kannatatakse ja kantakse, nagu pilpa peal, seni kuni ta korraldab suuremad tapatalgud, mida ei õnnestu enam üldsuse eest varjata. Peaminister märkis, et vaenuliku teo taga seisis üksikisik. No eks nad tea, kui tegemist on „vana tuttavaga“. Jacinda Ardern rõhutas: „Ainult tema kannab vastutust nende tegude eest.“ Kahtlemata. Teised on ju samuti „politseile juba eelnevalt tuttavad“, aga vastutab see, kes vahele jäi ja ise enam midagi ei räägi.

Countdowni julgeolekujuht Kiri Hannifin teatas, et on Lynnmalli kaupluses toimunust täielikult muserdatud. Jah, sealne rahumeelne elanikkond vajabki praegu kõige rohkem muserdatud ja kurba julgeolekujuhti.

Mais toimus Uus-Meremaal sarnane juhtum, kui terrorist pussitas Dunedini kaubanduskeskuses nelja inimest.