Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE vallavanemakandidaat Viimsis on Kristel Menning

-
10.09.2021
Kristel Menning

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRKE) vallavanemakandidaat Viimsis on jurist ja endine rahandusministri nõunik Kristel Menning. Kandidaat volikogu esimehe kohale on Ants Tsugart.

Kristel Menning on töötanud endise rahandusministri Martin Helme nõunikuna, juristina Luminori ja SEB pangas ning õigusassistendina Suurbritannias Cardiffis advokaadibüroos Eversheds LLP. Ta on üle kümne aasta kuulunud EELK Viimsi Püha Jaakobi koguduse nõukokku.

Menningi sõnul on EKRE eesmärk teha Viimsist veelgi parem, hooliv ja inimestega arvestav kogukond.

„Me tahame muuta valitsemiskultuuri algusest lõpuni kodanikukeskseks. Omavalitsus ei pea vallakodanikega mitte võitlema, vaid nende huvide eest seisma. Vallajuhtimine peab muutuma ausamaks, kiiremaks, avatumaks ja kodanikku kaasavamaks. Omavalitsus on inimese jaoks, mitte kitsa ringi ärimeeste jaoks,“ ütles Menning.

„Meie erakond peab oluliseks perepoliitikat, et peale saaks kasvada terve ja jõuline uus põlvkond. Meie programm näeb ette ka tervisekeskuse ja kristliku kooli rajamise toetamist.“

Viimsi volikogu esimehe kandidaat Ants Tsugart on ligi 30 aastat töötanud siseministeeriumi korrakaitsesüsteemis. Viimased 13 aastat on ta olnud Maardu linnavalitsuse majandusosakonna nõunik.

Tsugart juhib tähelepanu, et viimaste aastate ehitus- ja planeerimistegevuse tõttu on suurenenud elanike juurdevool Viimsi poolsaarele.

„Viimsi haridusasutused, infrasüsteem ja loodusvarad ei pea rahvaarvu kasvu tempole vastu. Äärmiselt oluline on tagada viimsilastele elutähtsad teenused, turvaline ja keskkonnasõbralik elukeskkond, samuti kõrgetasemelised haridus- ja sotsiaalteenused,“ märgib Tsugart.

Tema sõnul tuleb arendada ka majandustegevust ja luua Viimsi valda täiendavaid töökohti.