Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

The Telegraph: vaktsineerimine seab teismelised poisid kõrgendatud ohtu

-
12.09.2021
Hiljuti läbiviidud laiapõhjaline uuring viitab, et teismeliste poiste risk kannatada vaktsineerimise tagajärjel südameprobleemide all on kuus korda suurem, kui oht sattuda haiglasse Covid-19 tõttu.
© Scanpix

Hiljuti läbiviidud laiapõhjaline uuring viitab, et teismeliste poiste risk kannatada vaktsineerimise tagajärjel südameprobleemide all on kuus korda suurem, kui oht sattuda haiglasse Covid-19 tõttu. USA-s tehtud uuringu järgi on kahe koroonavaktsiini doosi saanute hulgas kõige suurem kardiaalsete kõrvaltoimete riski 12-15-aastastel poistel.

Möödunud nädalal avaldatud uuring tõstatab taas küsimuse, kas tervete laste vaktsineerimine on ikkagi põhjendatud ja kas see kaalub üles koroonast tingitud ohu. Dr Tracy Hoegi eestvedamisel tegutsenud California ülikooli uurimisrühm vaatles, kui paljudel 12-17-aastastel lastel tekkis teise vaktsiinidoosi järgselt kõrvaltoimena müokardiit ehk südamepuudulikkus ja rindkere valud ning võrdles seda samas vanuses laste tõenäosusega sattuda haiglasse Covid-19 tõttu.

12-15-aastaste poiste südameprobleemide risk oli 162,2 miljoni kohta, mis oli kõigi vaadeldud gruppide suurim. Teisel kohal olid poisid vanuses 16-17 (94 juhtumit miljoni kohta). Samas oli tervete teismeliste poiste haiglasse sattumise risk Covid-19 haigestumise korral vaid 26,7 miljoni kohta. Siit nähtub, et vaktsiinidest tekkivate komplikatsioonide risk on 12-15-aastastel poistel 6,1 korda kõrgem, kui oht sattuda haiglasse Covid-19 tõttu. Uuring ei ole veel läbinud eelretsenseerimist.

Uuringus vaadeldi vaktsiinist tekkinud kõrvaltoimeid lastele ja noortele perioodil jaanuarist juunini (2021), peamiselt Pfizeri ja Moderna vaktsiinide puhul.

Allikas: The Telegraph