Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politsei pidas kinni Valgevene kaudu tulnud iraaklase

-
05.10.2021
Eesti piiri kaitsmisesse peaks suhtuma tõsisemalt.
© Uued Uudised

Politsei tabas liinibussi reisijaid kontrollides Eestis ebaseaduslikult viibinud Iraagi kodakondsusega mehe, kes tuli Euroopa Liitu läbi Valgevene. Pühapäeval kella 14.40 ajal kontrollis politseipatrull Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel Uulus Riiast Tallinnasse sõitva bussi reisijaid, mille käigus tuvastasid politseinikud 25-aastase Iraagi kodanikust mehe, kes oli Eestisse sisenenud ebaseaduslikult, edastas Lääne prefektuur.

„Mees esitas politseinikule isikut tõendava dokumendi, mis ei olnud tema oma. Politseinikud viisid ta menetlustoiminguteks Pärnu politseijaoskonda,“ ütles Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters.

Politsei tegi taotluse 25-aastase Iraagi kodaniku paigutamiseks kinnipidamiskeskusesse ning teeb koostööd Lätiga mehe tagasisaatmiseks.

Petersi sõnul kontrollivad politseinikud piirialadel liikumist seoses rändesurvega Leedus ja Lätis. „Oleme praeguseks juba mitu kuud suunanud Eesti-Läti piiri lähedusse täiendavaid patrulle, et kontrollida Läti poolt riiki sisenevaid sõidukeid ja inimesi selleks, et takistada võimalikku ebaseaduslikku rännet,“ ütles ta.

Alates augusti keskpaigast, mil politsei sisepiiril kontrolli tugevdas, on piiriületusel kokku kontrollitud 168 844 inimest ja 87 539 sõidukit. Tallinna sadamas, mis on üks sagedasemaid piiriületuskohti Eestis, kontrollib politsei igapäevaselt ligi 85 protsenti reisijatest.

Allikas: BNS