Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitseminister Kalle Laanet petab liitlasi: Eesti küll lüpsab Poola kaitsevõimet, kuid muus osas teda ei toeta

-
05.10.2021
Kaitseminister Kalle Laaneti tavaliseks žestiks on käte laiutamine.
© Uued Uudised

Eesti kaitseministri Kalle Laaneti poolt poolakatele antavad sõnumid sisaldavad nii väärinfot kui otsest pettust.

Kaitseminister Kalle Laanet ütles Varssavi Julgeolekufoorumil Venemaa ohu ja heidutuse teemalisel paneeldiskussioonil, et heidutuse usutavuse tagab reaalne kaitsevõime.

“Varssavi Julgeolekufoorumil oli Eesti põhisõnum see, et kõige efektiivsem vastase heidutus on liitlaste solidaarsuse, otsustavuse, kaitsevõime ja -valmiduse demonstreerimine,“ ütles Laanet ministeeriumi pressiesindaja tgatel. “Poliitiliste avalduste kõrval peame olema valmis otsustavalt reageerima ning üksteise eest õlg õla kõrval võitlema.”

“Poola on Eestile väga oluline liitlane ja regionaalne koostööpartner, kes võtab oma riigi kaitset sama tõsiselt kui meie. Poola on näidanud oma pühendumust nii läbi Balti õhuturbemissioonis osalemise, on korduvalt kaasa löönud õppusel Kevadtorm ning panustanud Balti Kaitsekolledži juhtimisse,“ märkis kaitseminister.

Kalle Laanet petab Poolat ja teisi liitlasi väitega “Eesti põhisõnum on see, et kõige efektiivsem vastase heidutus on liitlaste solidaarsuse, otsustavuse, kaitsevõime ja -valmiduse demonstreerimine.“ Nimelt on Reformierakonnna võimule tulles otsustavust, kaitsevõimet ja -valmidust oluliselt pärsitud.

PortoRollo valitsus kehtestas kaitsekulutuste osas kärped, seda eriti pikaajaliste investeeringute osas, mis tõmbab oluliselt alla Eesti kaitseväe arenguvõimalusi, sealhulgas keskmaa õhutõrje, rannakaitse ja soomusvõimekuse osas. Selle asemel petetakse liitlasi väitega, et Eesti hoiab kaitsekulutusi 2 protsendi tasemel – ta on seda kogu aeg teinud, praegu oleks vaja seda protsenti liigutada 2,6-le ning vajadusel võtta riigikaitselaenu, seda aga kärpevalitsus ei tee.

Laanet valetab ka õlg-õla kõrval seismise ning koostööpartnerluse osas, sest rahvusvahelistes suhetes, eriti Euroopa Liidu siseküsimuste osas taob liberaalide Eesti poolakatele kogu aeg nuga selga. Kuidas saaks Poola usaldada Eestit, kes valuküsimustes, eriti suhetes Brüsseliga, neid ei toeta ega jää isegi mitte erapooletuks, vaid astub poolakate vastu. Kuidas saab rääkida relvavendlusest, kui muudes küsimustes liitlaseks ei olda?

Küll aga on täiesti õiged need sõnad, mida Laanet lausus Poola missioonitunnetuse kohta – poolakad on meie kaitsmisel tõesti tasemel! Kahjuks ei tee Eesti liberaalne valitsus mitte midagi Poola heaks, vaid ainult lüpsab nende kaitsevõimekust, hüljates liitlase esimese Brüsseli köhatuse peale.