Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Sõõrumaa: mind häirib, et tervisest räägitakse ainult süstide, maskide ja piirangute kontekstis

-
06.10.2021
Mask
© Uued Uudised

Ärimees ja Eesti Olümpiakomitee juht Urmas Sõõrumaa teatas ERR-i veebisaates “Otse uudistemajast”, et kaalub erakondade rahastamise lõpetamist, põhjuseks pettumus tervisevaldkonna käsitlemises riigi poolt.

“Mulle tundub, et meie valitsejad ei oska väärtustada ja hinnata seda iseseisvust ja seda kohta, kuhu me täna [ühiskonnana] sattunud oleme. Ja veel enam spordijuhina riivab mind väga see tervisest rääkimine ainult mingite süstide, maskide, piirangute kontekstis. Minu jaoks on tervis absoluutselt midagi muud. See kõik, millest täna räägitakse on haigus. Aga tervis elujõud, vitaalsus, võime osa võtta ühiskonnaelust, ise tahta terve olla. Ma ei ole näinud mitte mingisugust panust sellesse,” lausus Sõõrumaa.

“Kui inimene tahab ennast vabaks võidelda, siis ta saab sellega ka ilma relvata hakkama. Kui inimene tahab terve olla, siis ta võib teha imet. Aga kui kogu ühiskond räägib tervisest ja mõeldes samal ajal haigustest, siis siin ühiskonnas päriselt terve olemisest diskussioon täielikult puudub,” sõnas ta.

ERJK andmetel on Urmas Sõõrumaa alates 2013. aastast annetanud erakondadele kokku üle 1,1 miljoni euro. Suurimad summad on saanud Keskerakond (535 000 eurot) ja Reformierakond (372 500 eurot).

Allikas: ERR