Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Antarktika ei taha kliimahüsteeriat kuulda võtta, vaid püstitab külmarekordeid

-
07.10.2021
Antarktikas on endiselt külm. Polaaruurija Colin O Brady.
© Scanpix

Sel aastal on Antarktikas registreeritud külmim talv alates 1957. aastast, mil alustati regulaarsete mõõtmistega. Keskmiseks temperatuuriks mõõdeti -61,1 °C, senine rekord oli -60,6 °C 1976. aastal.

Uudisest üllatununa kirjutas Washington Post, et nii krõbe ilm on erandlik isegi planeedi kõige külmemas paigas. „Amundsen-Scotti nimelises lõunapooluse jaamas oli keskmine temperatuur aprillist septembrini uskumatud -61,1 °C, mis on külmim alates aastast 1957. Ühtlasi on selline keskmine temperatuur viimase 30 aasta keskmisest 4,5 kraadi madalam.“

Briti kliimaskeptik James Delingpole’i arvates on Washingtoni Posti üllatunud reaktsiooni taga kliimaalarmistide narratiiv, mille järgi peaks temperatuur poolustel tõusma, mitte langema. Ilmselt just sel põhjusel üritati uudiseid suurest külmast veidi varjata ja lisati artikli algusesse ka jutt sellest, kuidas 2021. aastal oli põhjapoolkeral rekordiliselt kuum suvi, millega kaasnesid hävitavad tulekahjud, üleujutused ja tormid. Alles siis liiguti Antarktika uudise juurde.

Delingpole leiab, et Washington Post on nõus vahendama oma lugejatele uudist Antarktika rekordkülmast talvest vaid siis, kui on enne korranud üle mantra, mille järgi temperatuurid maailmas tegelikult ikka tõusevad ja aset leiab üha rohkem looduskatastroofe. „Planeedil ja Antarktikas toimub siiski soojenemine,“ seisab Washington Posti artiklis.

Delingpole mainib, et lisaks selletalvistele mõõtmistulemustele on see väide vastuolus ka mitme teadusuurimuse tulemusega, mille kohaselt toimub Antarktikas praegu jahtumine (vt näiteks: https://www.nature.com/articles/s41598-017-05989-4 või https://www.nature.com/articles/nature18645).

Allikad: Breitbart, Washington Post