Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE esinumber Põhja-Tallinnas Argo Luude: „Toome linnajuhtimisse väärtused, mis aitavad Tallinnal püsida Läänemere pärlina.“

-
08.10.2021
Argo Luude
© UU

AS Eesti Keskkonnateenused juhatuse esimees Argo Luude on olnud Tallinna volikogu liige juba peaaegu neli aastat ja näinud Tallinna juhtimist seestpoolt.
Ta möönab, et opositsioonis olles on keeruline erakonna valimislubadusi realiseerida. „Töö piirdub peamiselt küsimuste ja arupärimiste esitamisega. Aga olukord muutub suuresti, kui valijate toetus osutub piisavalt suureks ja EKRE pääseb seekord koalitsiooni,“ ütleb ta.

Kui valijate usaldus Argo Luude vastu osutub nii suureks, et ta pääseb tagasi volikokku, seisab ta kolme põhimõtte eest.

Esiteks, et linna juhtimine oleks senisest palju läbipaistvam. „Nagu riigis, nii on ka Tallinnas näha, kuidas uhkeid ameteid pidada soovivad paljud, aga vastutust oma tegude ja otsuste eest ei taha võtta keegi. Probleemide korral hakatakse üksteisele näpuga näitama ja kui keegi üldse vastutama peab, on selleks piltlikult öeldes osakonna koristaja. Niisugune asi peab muutuma ning iga linnavalitsuse töötaja peab aru saama, et ametiga kaasneb ka vastutus,“ ütleb Luude.

„Teine teema on linna teede ja tänavate olukord. Kuigi tuleb tunnistada, et see on aastatetaguse situatsiooniga võrreldes natuke paranenud, on paljud Tallinna tänavad siiski väga armetus olukorras. Tallinn on saanud aasta aastalt rikkamaks ja eelarve on kasvanud kümneid protsente, kuid tänavate ehitus ja remont ei ole samas tempos kasvanud. Linnal on olemas finantsiline võimekus panustada vastavasse valdkonda senisest palju enam, küsimus on vaid tahtmises.“

Kolmas teema on linna eelarve ja see, millele linn üldse kulutab, osutab Luude.

„Eelarve on aastatega aina suurenenud, lisandunud on üha uusi ja uusi ridu ning kadunud on kontroll, kuhu raha täpselt läheb. Eelarves on palju kuluridu, mis ühekaupa võttes ei olegi kuigi suured, kuid kokku moodustavad arvestatavaid summasid. Nii oleks ka Tallinnas tarvis viia läbi eelarve audit, et saada aru, mis nende kuluridade taga peitub ja kas linnal oleks võimalik vabastada vahendeid ja suunata neid sinna, kus neid päriselt vaja on.“

Argo Luude usub, et EKRE toob Tallinna juhtimisse väärtused, mis aitavad Tallinnal püsida Läänemere pärlina.

„Linnavõim peab väärtustama oma kodanikke ja ajalugu. Kindlasti ei taha me näha Tallinna, mis on muutunud globaalse maailma anonüümseks läbisõiduhooviks, kus inimestel pole enam tänavatel turvaline käia, kus on piirkonnad, kuhu isegi politsei ei julge minna ning kust põliselanikud põgenevad. Vastupidi, tahame arukalt arenevat Tallinna, mis on turvaline ja puhas, kus on hea tegeleda ettevõtlusega, kus linnavõim hoolib oma kodanikest ning kus vajadusel leidub piisavalt julgust, et öelda „ei“ rumalustele,“ ütleb Luude.

Argo Luude on pärit Lõuna-Eestist, Põlvamaalt, Akste külast. Argo Luude õppis Tartu ülikoolis esmalt füüsikaõpetajaks, hiljem omandas sealsamas ka ärijuhtimise bakalaureuse- ja magistrikraadi. Ta on AS Keskkonnateenused juhatuse esimees. Töö kõrvalt õpib ta jälle, seekord EBS-is ja taaskord ärijuhtimist.