Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KOV 2021: Rakvere esinumbrite debatil ei näinud keegi peale EKRE elevanti keset tuba

-
08.10.2021
Anti Poolamets debatil, vasakul Rakvere linnapea Triin Varek

Rakvere teatrikinos peeti kohalike valimiste eel kaks suuremat debatti, esimene oli kultuuriteemadel, kus osales EKRE kandidaat Rakveres Aarne Mäe ning teine oli esinumbrite debatt, kus rahvuskonservatiivide poolt oli esindatud Rakvere linnapeakandidaat Anti Poolamets.

Muidu rahulikult kulgenud kultuuridebatil läks suurem kära LGBT filmifestivali linnapoolse rahastamise ja keskväljaku kuuseinstallatsioonide ümber. Aarne Mäe ütles, et kuuseinstallatsioon võib linnas olla, aga see olgu teatri või galerii ees, kuid keskplatsil peab inimeste rõõmuks olema traditsiooniline kuusk.

Ta pani kahtluse alla ka nende installatsioonide kunstilise väärtuse, samuti ei saa rääkida maailmakuulsusest, kui mingi suvaline Inglismaa tabloid on need kunstikatsetused nimetanud 50ne veidrama jõulukaunistuse hulka.

„Kui Rakvere kultuurielu juhib üks kuuseinstallatsioon, siis peab selle linna kultuurikiht küll õige õhuke olema,“ ütles ta.

Küll aga soovib EKRE teha korda KITI klubi, anda vääriline sisu ajaloolisele turuhoonele, toetada Pärdi maja ehitust, püstitada keskväljakule maailma suurim liivakell, mis tooks turiste linnusest keskväljakule, samuti arendada omavalitsuste hoonete ja saalide ristkasutust ning tõsta pärimuskultuuriga tegelejate toetusi.

Anti Poolametsa põhisõnum debatil oli välja juurida linnavõimu juurest korruptsioon ja korruptiivsed tegelased, viidates eeskätt keskerakondlasest abilinnapeale Andres Jaadlale, kes nüüd on valimistel rivis enda valimisliiduga.

„Rakveres tuleb lõpetada korruptsiooniilmingud, läbi lõigata onupojapoliitika. Oleme näoga rahva poole,“ rõhutas Poolamets.

Seejuures kartsid kõik peale EKRE, ajakirjanikud kaasa arvatud, rääkida elevandist keset tuba ehk korruptiivse taustaga tegelaste edutamisest. Selle asemel üritati head nägu tehes rääkida ninnu-nännust.

„2012. aastal, kui linnapea Jaadla korruptsiooni tõttu tagasi astus, oligi Rakvere oma korruptiivsuses käinud Kohtla-Järve tasemel ära. Aga sellest ei õpitud, ikka anti tegelasele järeleandliku Isamaa, sotside ja Keskerakonna toel uus võimalus linnas laamendada,“ lausus Poolamets.