Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kiik tiksub ikka edasi

-
20.10.2021
Tanel Kiik ja Jaak Aab
© UU

Peaminister Kaja Kallas ütles läinud nädala lõpus, et piirangute osas on Keskerakonnal ja Reformierakonnal suured eriarvamused ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik vastutab, et haiglad üle kriitilise piiri ei läheks.

Nüüd on valimised läbi, absurdsed piirangud peal, haiglad ülekoormatud, aga Tanel Kiik, kelle haldusalas ehk sotsiaalministeeriumis valitses segadus juba eelmise valitsuse ajal, pole kuhugi kadunud.

Vastupidi, Kiigel jätkub jultumust hoopis koalitsioonis olevat Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda süüdistada, seletades, et mõned EKRE poliitikute väljaütlemised koroonakriisis on masendavad.

Küsimusele, miks Kiik pole oma ametist tagasi astunud, kuigi paljud on seda nõudnud, märkis tervise- ja tööminister BNS-ile, et kui vaadata Euroopa kogemust, siis ministri tagasiastumine pole kusagil kriisi paranemist kaasa toonud.

Ühtlasi kinnitas Kiik, et ta ei kavatse minna nädala lõpus Tallinnas korraldatavale süstivastaste meeleavaldusele omapoolseid selgitusi jagama.

Mis puutub sel nädalal kehtestatud piirangutesse, siis riigihalduse minister Jaak Aab lükkas tagasi selle, et nende kehtestamise aeg sõltus mitte valimiste lõppemisest, vaid teadusnõukojast.

Ehkki varem seisis Keskerakond vaktsineerimata inimeste täiendavate piirangute vastu, jõuti kaks päeva pärast kohalike omavalitsuste volikogude valimisi Reformierakonnaga kokkuleppele. Kuigi tegu oli valitsuse üksmeelse otsusega, tutvustas plaane ajakirjanikele vaid peaminister ja Reformierakonna juht Kaja Kallas.